Ελλαδα

Άνοιξε ο τουρισμός: Μέτρα - Το πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα

Πώς θα λειτουργούν φέτος τα ξενοδοχεία

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άνοιγμα τουρισμού: Οι προϋποθέσεις για να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοίγουμε Πανιά – Ελληνικός Τουρισμός 2021 Με Ασφάλεια» ανοίγει από την Παρασκευή, 14 Μαΐου ο τουρισμός στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, το άνοιγμα του τουρισμού σηματοδοτεί την επανεκκίνηση ενός πολύ σημαντικού τομέα της οικονομίας, στον οποίο ποντάρει η κυβέρνηση, με δεδομένες και τις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία της Covid 19 στη χώρα μας.

Επίσης, από την 1η Ιουνίου τίθεται λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της χώρας μας, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ © EUROKINISSI

Ταυτόχρονα με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Ανοίγει ο τουρισμός - Το πρωτόκολλο εισόδου Plf - Τι ισχύει

Πρόκειται για «το βασικό εργαλείο για να ελέγξουμε τις εισροές», είπε ο Χάρης Θεοχάρης σχετικά με το πρωτόκολλο εισόδου Plf και εξήγησε ότι αυτό αφορά σε:

  • εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό,
  • άτομα με αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού και
  • ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και ιχνηλάτηση, εφόσον χρειαστεί, των επισκεπτών στη χώρα, με βάση και την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει συσταθεί ένα πλέγμα «ξενοδοχείων απομόνωσης,» σε 35 σημεία της χώρας, με τον χάρτη να δημιουργείται με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων τα rapid test βοηθούν πολύ, καθώς το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ πιο γρήγορα, κάτι που -όπως είπε- δεν το είχαμε πέρσι.

«Επικαιροποιήσαμε τα πρωτόκολλα για τα λεωφορεία, ξεναγήσεις, μουσεία, γιότινγκ, μαρίνες, ξενοδοχεία, για όλες τις δραστηριότητες του τουρισμού» ανέφερε ακόμη ο υπουργός, ενώ τόνισε πως πλέον υπάρχει η εμπειρία γιατρών που γνωρίζουν καλύτερα πως μεταδίδεται ο ιός.

Πώς εισέρχονται οι τουρίστες στη χώρα, από σήμερα Παρασκευή 

  • Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • PCR test έως και 72 ώρες πριν
  • Πιστοποιητικό ανάρρωσης
  • Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

Πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία φέτος

Επίσης αλλαγές υπάρχουν και στο πρωτόκολλο καθαριότητας καθώς προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός των δωματίων να γίνεται κάθε ημέρα, ενώ πέρσι ήταν ανά τρεις ημέρες, ενώ σε λειτουργία τίθεται πάλι ο μπουφές στο πρωινό και τα υπόλοιπα γεύματα με τη διαφορά ότι πάνω από τον μπουφέ θα τοποθετηθεί τζάμι, ο πελάτης θα φορά μάσκα, αλλά και γάντια μιας χρήσεως τα οποία θα πετά μόλις απομακρυνθεί από τον μπουφέ, ενώ η ροή των πελατών προς τον μπουφέ θα είναι μιας κατεύθυνσης.
Τέλος, όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλάκης, φέτος αυξήθηκε σε ποσοστό 80% έναντι 60% -που ήταν πέρσι- η πληρότητα επιβατών στα λεωφορεία των ξενοδοχείων για τη μεταφορά τους από τα αεροδρόμια στα ξενοδοχεία.

Άνοιγμα τουρισμού, η καμπάνια

Ο ΕΟΤ, παρουσίασε τα 5 βίντεο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, με κεντρικό μότο , «All you want is Greece». Φέτος ο ΕΟΤ για πρώτη φορά, όπως εξήγησε ο ΓΓ,  κ. Φραγκάκης, πραγματοποιεί συνδιαφήμιση με 18 αεροπορικές εταιρίες αλλά και 76 Tour Operators, συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ θα τρέξει, μεταξύ άλλων, έξυπνες ψηφιακές καμπάνιες, συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ ο κ. Φραγκάκης ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι στον αέρα σε δοκιμαστική φάση η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ το γνωστό Visit Greece, όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ξεχωριστή του παρουσίαση.

Δείτε όλα τα σποτ που «κλείνουν» με το σύνθημα «All you want is Greece»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις