- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τροποποιητικές δηλώσεις θα κληθούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι για τα έτη 2015 και 2016 για τα οποία έλαβαν τα αναδρομικά.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, οι οποίοι έλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας.
Συγκεκριμένα, η φορολόγηση των αναδρομικών για το 11μηνο Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 θα γίνει με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις που θα κληθούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι για τα έτη 2015 και 2016 για τα οποία έλαβαν τα αναδρομικά. Για κάθε έτος θα υποβληθεί ξεχωριστή τροποποιητική δήλωση και οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές επιβαρύνσεις.
Αυτό διότι στα ποσά που οι συνταξιούχοι εισέπραξαν θα επιβληθούν φορολογικοί συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν έως 45%, ενώ στην περίπτωση που τα συνολικά εισοδήματα των συνταξιούχων υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ για τα έτη 2015 και 2016, στα ποσά των αναδρομικών θα επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης «φουσκώνοντας» ακόμα περισσότερο το ραβασάκι της εφορίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνταξιούχοι αντιδρούν έντονα για τη φορολογική μεταχείριση των αναδρομικών που έλαβαν ύστερα από πολλά χρόνια για τις περικοπές στις συντάξεις τους και ζητούν να φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20%, πρόταση που έχει τεθεί στην κυβέρνηση και από κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων θα εφαρμοστεί τηλεκαπίδευση
Καταστροφές στο οδικό δίκτυο, πλημμυρισμένες περιοχές και εκκενώσεις χωριών
Συνεχίζονται οι θυελλώδεις άνεμοι
Ένας νεκρός, παρασύρθηκε από χείμαρρο - Πότε σταματούν οι βροχές
Οι απίστευτες εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος
Τα μανιασμένα κύματα δεν σταματούσαν να χτυπούν στα βράχια
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν μία από τις πρώτες αρκούδες στο κέντρο προστασίας
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Άσπρη ημέρα είδαν κάτοικοι και επισκέπτες
Μπροστά ή πίσω οι δείκτες;
«Επαθα μίνι εγκεφαλικό όταν έκανα απεργία πείνας» είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο
Τι ισχύει για τον Αργοσαρωνικό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.