Ελλαδα

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: 19 σφαίρες δέχθηκε ο επιχειρηματίας

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ζάκυνθος: Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής για τη δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία - Οι πληροφορίες για το χρονικό της ενέδρας από τα τοπικά ΜΜΕ.

Συνολικά 19 σφαίρες δέχθηκε ο 54χρονος επιχειρηματίας, Ντίμης Κορφιάτης, που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ενέδρα, την οποία του είχαν στήσει άγνωστοι, όπου έχασε τη ζωή της η σύζυγός του. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ανδρέα Γκότση, «το θύμα έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερή. Ένα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που έμπαινε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Eπιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας». 

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το imerazante.gr, οι δράστες φαίνεται πως είχαν μελετήσει την κάθε τους κίνηση. Τα ειδικά κλιμάκια έκαναν φύλλο και φτερό το χώρο του εγκλήματος καθώς και το σημείο, όπου οι δράστες άφησαν το ΙΧ που χρησιμοποίησαν στην επίθεση προκειμένου να βρουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμα στο νησί. Πάντως, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και το Λιμενικό, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες, καθώς θεωρήθηκε πιθανό οι δράστες να προσπαθήσουν να διαφύγουν με σκάφος. 

Ζάκυνθος: Το χρονικό της δολοφονίας του επιχειρηματία

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες της οποίες δημοσιεύει το imerazante.gr, το θύμα έφτασε στο γραφείο των αδελφών Κόττη, και αφού κατέβηκε από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του πήγε στην καφετέρια που βρίσκεται εκεί κοντά για να πάρει καφέ μαζί με τον συνοδό του. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός στο γραφείο, όπου ξεκίνησε μια συζήτηση με τα δύο αδέλφια (Φώτη και Νίκο) για έναν φάκελο υλοποίησης σχετικό με τις αποζημιώσεις της επιχείρησής του, που αφορούσε τον «Ιανό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της επίθεσης στο θωρακισμένο όχημα βρισκόταν ο συνοδός ασφαλείας – οδηγός του θύματος, ο οποίος στη θέα του δράστη με το καλάσνικοφ δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο ένοπλος κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έριξε μία προειδοποιητική βολή στο παρμπρίζ του θωρακισμένου αυτοκινήτου, πυροβόλησε τη τζαμαρία του γραφείου και ακολούθως μπήκε από την είσοδο. Το θύμα δέχτηκε τους πρώτους πυροβολισμούς και προσπάθησε να σηκωθεί και να προχωρήσει προς το βάθος του γραφείου, γεγονός που δικαιολογεί το ότι το σώμα βρέθηκε πεσμένο μερικά μετρά μακριά από την καρέκλα που καθόταν. Ο Φώτης Κόττης ενστικτωδώς έπεσε κάτω από το γραφείο, κίνηση που τον προφύλαξε και από τους εξοστρακισμούς των σφαιρών, ενώ ο Νίκος Κόττης, δέχτηκε τυφλό θραύσμα στην περιοχή της κοιλιάς και πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Ο Φώτης Κόττης, μετά το σοκ αλλά και την κίνηση να διασωθεί κάτω από το γραφείο, έχασε την οπτική επαφή με τις κινήσεις του δράστη, με αποτέλεσμα να μην έχει εικόνα. Η περιοχή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πολλούς από τους κατοίκους και τους περαστικούς (κέντρο πόλης) να μην έχουν καταλάβει τι εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους. Πάντως οι κινήσεις των δραστών φάνηκαν επαγγελματικές. Αφού διαπιστώθηκε ο θάνατός του θύματος, με εντολή της Ασφάλειας η σορός παρέμεινε στο σημείο του συμβάντος για να αποτυπωθούν ίχνη.

Η κάμερα ασφαλείας του γραφείου δεν λειτουργούσε, η ΕΛ.ΑΣ. όμως έχει συλλέξει αρκετό υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων και σπιτιών της γύρω περιοχής, καθώς και από όλη την πόλη προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ακριβώς ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Με πληροφορίες από imerazante.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ