Ελλαδα

Πότε ανοίγουν τα κολυμβητήρια - Τι ισχύει με τα γυμναστήρια

Το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυμναστήριο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Υπό εξέταση η πρόταση να ανοίξουν τα γυμναστήρια πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες
Γυμναστήριο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Υπό εξέταση η πρόταση να ανοίξουν τα γυμναστήρια πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες © Pixabay

Τα κολυμβητήρια ανοίγουν στις 10 Μαΐου 2021, την ώρα που υπό εξέταση βρίσκεται το υγειονομικό πρωτόκολλο για το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Έφθασε η ώρα να ανοίξουν και πάλι τα κολυμβητήρια, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα γυμναστήρια όταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα μπορούν να δέχονται ξανά πολίτες που θέλουν να κάνουν γυμναστική.

Σημειώνεται ότι στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Παρασκευή (7/5) ανακοινώθηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπαίνουν στα γυμναστήρια μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων εξέτασαν το πλήρες πλάνο επανέναρξης του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού που κατέθεσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και εισηγήθηκαν ομόφωνα να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και οι πισίνες για το κοινό στις 10 Μαΐου 2021.

Απαραίτητη η διενέργεια self test για τη χρήση της πισίνας στα κολυμβητήρια. Ωστόσο, όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να υποβληθούν στον συγκεκριμένο έλεγχο.

«Οι ειδικοί εισηγήθηκαν ομόφωνα από τις 10/5/2021 να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Και προσθέτει: «Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές. Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου».

Γυμναστήρια - Πότε ανοίγουν: Υπό εξέταση οι προτάσεις

Όπως έγινε γνωστό, για τα ιδιωτικά γυμναστήρια τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες και να γίνει εισήγηση στην Επιτροπή.

Γυμναστήρια: Γυναίκα κάνει «σανίδα» σε αίθουσα γυμναστικής (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Γυμναστήρια: Γυναίκα κάνει «σανίδα» σε αίθουσα γυμναστικής (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

«Όλα τα παραπάνω με χρήση self-test στις προπονήσεις, που θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κολυμβητήρια, γυμναστήρια και ερασιτεχνικός αθλητισμός: Όλες οι ανακοινώσεις

«Συντεταγμένα, σταδιακά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας επαναρχίζει το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων και επιστρέφουμε με προσεκτικά βήματα στην κανονικότητα. Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ενέκριναν το τεκμηριωμένο και πλήρες πλάνο επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού που τους επανακαταθέσαμε και εισηγήθηκαν ομόφωνα τα εξής:

 • Από τις 10/5/2021 να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.
 • Από τις 10/5/2021 να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές. Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου.
 • Από 15/05/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
 • Από 17/5 να ξεκινήσουν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.
 • Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
 • Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).
 • Από 07/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.
 • Την έναρξη των ιπποδρομιών στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου καθώς οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές και μόνο με τους απολύτως απαραίτητους συντελεστές.

Κολυμβητήρια: Ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 - Με self test η είσοδος στην πισίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) εκτός και αν ο αθλούμενος είναι πλήρως εμβολιασμένος
Κολυμβητήρια: Ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 - Με self test η είσοδος στην πισίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) εκτός και αν ο αθλούμενος είναι πλήρως εμβολιασμένος © Pixabay

 • Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες και να γίνει εισήγηση στην Επιτροπή. Όλα τα παραπάνω με χρήση self-test στις προπονήσεις, που θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.
 • Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο. Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες».

Επιπλέον:

 1. Στα πνευματικά αθλήματα (σκάκι, μπριτζ) είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
 2. Συστήνεται η χρήση ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων όπου είναι δυνατό.
 3. Η ΓΓΑ θα συμπεριλάβει στις νέες διευκρινιστικές οδηγίες ειδική μνεία για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη χρήση του κλιματισμού/εξαερισμού στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.
 4. Η ΓΓΑ εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των γενικών αρχών που περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ
 5. Να εξεταστεί η δυνατότητα οι τελικές φάσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων να γίνονται σε μορφή «φούσκας».

📍ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Συντεταγμένα, σταδιακά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας...

Δημοσιεύτηκε από Λευτέρης Αυγενάκης στις Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ