Όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44, από το τέλος του Μάη, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Από τέλος Μαΐου όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών είχε ανοίξει για τους 30-39 και 40-44, μόνο με την επιλογή του εμβολίου της AstraZeneca. Από τέλος Μαΐου, ακόμα και αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κλείσει ραντεβού και για τα υπόλοιπα εμβόλια που έχει προμηθευτεί η χώρα μας -δηλαδή της Pfizer, της Moderna και της Johnson&Johnson-, ανάλογα με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο κλείνει το ραντεβού.
Ρεκορ εμβολιασμών σε ένα 24ωρο χθες
Ξεκάθαρη επιτάχυνση παρουσιάζει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Η επιχείρηση «Ελευθερία» ανεβάζει ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς, με ρεκόρ εμβολιασμών να καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο.
Σημειώνεται ότι στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες στις αρχές Ιουνίου.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, οι εμβολιασμοί με δύο δόσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, την ώρα που τα ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γίνονται όλο και περισσότερα. Ειδικότερα, με τους 108.576 εμβολιασμούς που έγιναν το τελευταίο 24ωρο, οι πλήρως εμβολιασμοί (σ.σ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις από εμβόλιο για τον κορωνοϊό) ανέρχονται σε 1.037.129. Από την έναρξη του προγράμματος «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού που στόχο έχει να δημιουργηθεί το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας», έχουν γίνει 3.309.788 εμβολιασμοί.
Τα διαθέσιμα εμβόλια στην Ελλάδα είναι των Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson (σ.σ. μονοδοσικό). Μιλώντας για το εμβόλιο Johnson & Johnson η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι προσφέρει υψηλή προστασία από σοβαρή νόσηση. Σημειώνεται ότι στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και στοιχεία για πιθανά συμπτώματα και παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με Pfizer και AstraZeneca.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.