Ελλαδα

Γεωργαντάς - Μετακινήσεις: Πότε θα δοθεί τέλος στην αποστολή SMS

Η εκτίμηση για τον αριθμό των εμβολιασμών μέχρι το τέλος Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετακινήσεις - Βόλτα στην παραλία
Μετακινήσεις - Βόλτα στην παραλία © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιώργος Γεωργαντάς για τις μετακινήσεις των πολιτών: Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS - Ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Στην κατάργηση των SMS για τη μετακίνηση των πολιτών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, και σημείωσε ότι η χρήση του SMS θα σταματήσει με την κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού, δηλαδή από τις 15 Μαΐου. 

Ο υφυπουργός θέλησε να επισημάνει ότι δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, ωστόσο, θα ισχύσει αυτό που ήδη έχει αναγγελθεί σχετικά με τα SMS. 

Σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε: «κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία». Επιπλέον, εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 την ημέρα. Μάλιστα, εντός του μήνα θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1200 εμβολιαστικά κέντρα. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουμε πάνω από 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Ακόμη, ο υφυπουργός ανέφερε ότι άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας, εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς. «Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας». Τέλος, είπε ότι ο προγραμματισμός προβλέπει τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ