Ελλαδα

Εμβολιασμός υγειονομικών στην Ευρώπη: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Τι θέση έχει η χώρα - Δείτε τη λίστα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην προτελευταία θέση η Ελλάδα στον εμβολιασμό υγειονομικών κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη σε σύνολο 16 χωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕCDC.

Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις ο εμβολιασμός των υγειονομικών για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, την ώρα που οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο στη χώρα.

Τα νεότερα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) συνεχίζουν να προκαλούν προβληματισμό.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 το 62,7% των υγειονομικών στην Ελλάδα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Με βάση το συγκεκριμένο ποσοστό η Ελλάδα είναι προτελευταία στην Ευρώπη, μεταξύ των 16 χωρών που παραθέτουν επίσημα στοιχεία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Την Ελλάδα ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία με 20,4%.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, το «απόλυτο» στον εμβολιασμό των υγειονομικών (σ.σ. γιατροί, νοσηλευτές κ.α) με μία δόση για τον κορωνοϊό έχει πετύχει η Ουγγαρία, η Ιρλανδία και η Ρουμανία, ενώ εξαιρετική είναι η επίδοση που παρουσιάζει η Ισλανδία (98,9%).

ECDC: Στην προτελευταία θέση η Ελλάδα στο ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών για τον κορωνοϊό
  

Υγειονομικοί - Πόσοι είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα 

Καλύτερη επίδοση για την Ελλάδα όσον αφορά στον εμβολιασμό των υγειονομικών με δύο δόσεις. Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση με 54,8%. Πρώτη και σε αυτήν την κατηγορία η Ουγγαρία (100%) και ακολουθούν Ρουμανία (89%) και Τσεχία (72%). 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις