Ελλαδα

Λεωνίδας Γρηγοράκος για κορωνοϊό: Πώς περιγράφει τη μάχη στη ΜΕΘ

«Ήμουν ένα σακί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στο βήμα της Βουλής
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στο βήμα της Βουλής © EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Ο πρώην βουλευτής περιγράφει τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό και τις στιγμές μοναξιάς στη ΜΕΘ.

O πρώην βουλευτής και εντατικολόγος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και παρέμεινε για δύο μήνες διασωληνωμένος. Ο ίδιος μίλησε στον ΣΚΑΪ για όλα όσα βίωσε και τη μοναξιά που αισθάνθηκε στη ΜΕΘ.

«Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική», περιέγραψε ο κ. Γρηγοράκος και είπε ότι κόλλησε κορωνοϊό, τόσο ο ίδιος, όσο και μία νοσοκόμα από ασθενή που εισήχθη στη ΜΕΘ. Όπως είπε, ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από πολύ σοβαρό τροχαίο, είχε πολλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στα τεστ που του έκαναν πριν εισαχθεί βγήκε αρνητικός στον ιό, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετικός. Ο πρώην βουλευτής εκδήλωσε συμπτώματα δύο ημέρες μετά, ενώ την 7η ημέρα μπήκε στο νοσοκομείο. 

«Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία», περιέγραψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γρηγοράκος και προσέθεσε λέγοντας ότι όταν ξύπνησε η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι «μη διαχειρίσιμο». Μάλιστα, δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, γι' αυτό και χρειάστηκε να μπει σε κέντρο αποκατάστασης.

«Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δεν μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σα νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;», είπε ο κ. Γρηγοράκος. 

Πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει χάσει 42 κιλά και όπως χαρακτηριστικά είπε, όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει, «ήμουν ένα σακί». 

«Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομαχτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει», κατέληξε ο βουλευτής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ