- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πέθανε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Ντυνάν» έπειτα από σύντομη νοσηλεία, ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Μπήκε στη δημοσιογραφία αμέσως μετά το Γυμνάσιο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την «Αθλητική ηχώ». Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Οι καιροί», «Απογευματινή», «Ακρόπολις», «Ομάδα», «Ανεξάρτητος τύπος», «Μεσημβρινή», «Βραδυνή» ενώ υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ημέρα». Διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου και διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Συλλογή» καθώς και στην πρώτη έκδοση του «Αντί» επί χούντας.
Ανέλαβε το τιμόνι της «Καθημερινής» από την επανέκδοσή της, μετά τη δικτατορία, και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης από τον Σεπτέμβριο του 1974 έως το 1989.
Στη δεκαετία του 1990 διετέλεσε διευθυντής του Ρ/Σ «Αθήνα 984» καθώς και στην ΕΡΤ. Το 1995, επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέση που διατήρησε επί 11 χρόνια.
Αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία «επάγγελμα της δημιουργικής ατομικής μοναξιάς και της εύφορης συλλογικότητας» όπως είχε γράψει ο ίδιος, δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993).
Στα 16 χρόνια που διηύθυνε την «Κ» είχε τακτική χρονογραφήματος. Πολλά από αυτά κυκλοφόρησαν σε βιβλίο με τίτλο «Αντίο Γουτεμβέργιε, από το Σημειωματάριο ενός δημοσιογράφου». Εχει επίσης γράψει τα βιβλία «Πέμπτη εποχή», «Γωνία χωρίς επιστροφή», «Ο τελευταίο έρωτας», «Ανάμεσα σε δύο προέδρους».
Το 1985 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση «για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέφτει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση του Μeteo
Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το Fanzone του event, στο ΟΑΚΑ, θα ανοίξει δωρεάν για το κοινό, από τις 10:00 το πρωί
Σε καθοριστικό στάδιο προχωρά η επιχείρηση κατάσβεσης
Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία
Πώς περιέγραψε το συμβάν
Ο ρόλος του 37χρονου που συνελήφθη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πάλι από σήμερα το βράδυ
Ολοκληρώθηκε η προπώληση για τη μεγάλη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου – Οι τελευταίες πρόβες, οι εκπλήξεις του σόου, οι ώρες προσέλευσης και η παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ
Πώς ξεγελούσαν τα θύματά τους
Από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στο DAIS, το HeartMath 3.0 φέρνει στο επίκεντρο την ψυχική ανθεκτικότητα, την αυτορρύθμιση, την εργασιακή ευεξία και τη λήψη αποφάσεων υπό πίεση
Από ποιες περιοχές θα ξεκινήσει η κακοκαιρία και από πότε
Το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.