Ελλαδα

Δημόπουλος: Τα φάρμακα για κορωνοϊό - Πού βρίσκονται οι έρευνες

Τι είπε για τις θεραπείες που στόχο έχουν την πρόληψη θρομβώσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενής με κορωνοϊό στην Εντατική (ΦΩΤΟ Αρχείου) - Αναπτύσσονται φάρμακα κατά της Covid-19
Ασθενής με κορωνοϊό στην Εντατική (ΦΩΤΟ Αρχείου) - Αναπτύσσονται φάρμακα κατά της Covid-19 © EUROKINISSI

Για τα φάρμακα που αναπτύσσονται, τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τις θεραπείες που προλαμβάνουν τις θρομβώσεις, μίλησε ο Θανάσης Δημόπουλος.

Οι έρευνες για να αναπτυχθούν φάρμακα για τον κορωνοϊό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ανέφερε το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 ο Θανάσης Δημόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε τόσο στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό όσο και στις θεραπείες που αναπτύσσονται και στόχο έχουν την πρόληψη από θρομβώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων 45-49 ετών, ο οποίος γίνεται και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson). Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, ο κ. Δημόπουλος σχολίασε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών, υπάρχει μια μαζική συμμετοχή, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το επόμενο δίμηνο να μπορέσουμε να χτίσουμε το συλλογικό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει πλέον την οριστική απαλλαγή από τον κορωνοϊό».

Ο κ. Δημόπουλος προανήγγειλε επίσης θεραπείες για την πρόληψη των θρομβώσεων, την καλύτερη υποστήριξη του αναπνευστικού, αλλά και την αναστολή φλεγμονών. «Όλες αυτές οι θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι σε εξέλιξη και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε και τη βελτίωση της πρόγνωσης των ασθενών που νοσηλεύονται» εξήγησε.

Θανάσης Δημόπουλος: Αρκετά τα φάρμακα για τον κορωνοϊό που αναπτύσσονται

«Υπάρχουν θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου. Δε θα υπάρχει ένα φάρμακο» τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αντιικά φάρμακα για να αναστείλουμε τον πολλαπλασιασμό του ιού, αλλά σε αυτή τη φάση το βάρος πέφτει στο να αναστείλουμε τη φλεγμονή είτε με τα κορτικοειδή είτε με άλλους παράγοντες που εμποδίζουν ή μειώνουν τη φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία είναι αυτή που οδηγεί μερικούς ασθενείς σε πολύ βαριά κατάσταση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ