Ελλαδα

Κίμωλος: Το θερινό σινεμά του νησιού φέρνει το σινεφίλ καλοκαίρι

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον Καλησπερίτη, το ωραιότερο σινεμά των Κυκλάδων

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σινεμα Κιμωλος
Φωτογραφία: Kimolistes

Ο Καλησπερίτης, το θερινό σινεμά της Κιμώλου κηρύσσει τις προετοιμασίες για το φετινό καλοκαίρι

Στην έναρξη του ελληνικού καλοκαιριού, κάτω από τον ξάστερο ουρανό της Κιμώλου, ανάμεσα στις υπέροχες νησιώτικες ευωδιές, στο χώμα, στην άμμο ή στα χαλίκια, ένα μικρό θερινό σινεμά προσφέρεται για παρακολούθηση κάποιων από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Είναι το Cine Καλησπερίτης, ο θερινός κινηματογράφος της Κιμώλου που οι εθελοντική ομάδα «ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ» επιμελείται και προσφέρει δωρεάν προβολές σε όλους, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες εδώ και οχτώ χρόνια.

Σινεμά Καλησπερίτης
Φωτογραφία: Kimolistes

Πριν λίγες μέρες ο Καλησπερίτης ανακοίνωσε τις προετοιμασίες του για το επικείμενο άνοιγμα των θερινών σινεμά μετά την χαλάρωση των μέτρων και στην αναμονή των πρώτων τουριστών στο νησί. Κατά κάποιο τρόπο είναι σαν να κήρυξε την έναρξη του φετινού καλοκαιριού για τους απανταχού σινεφίλ των Κυκλάδων. Θα υποδεχθεί μάλιστα το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου στις 22-28 Ιουνίου 2021 για μια ακόμη χρονιά. 

Την ονομασία του την οφείλει στο πρώτο αστέρι που γίνεται ορατό κατά τη δύση του ήλιου, το οποίο στο νησί  ονομάζεται Καλησπερίτης. Λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες ως και τον Σεπτέμβρη με μία ή δύο προβολές ανά εβδομάδα, αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες και εφόσον έχει άπνοια.

Σινεμά Καλησπερίτης

Σινεμά Καλησπερίτης
Φωτογραφία: Kimolistes

Όπως εξηγεί στην Athens Voice o Φώτης Μαρινάκης από τους Κιμωλίστες ο Καλησπερίτης φέτος ετοιμάζει την πρωτότυπη ιδέα  να γίνουν προβολές ταινιών πάνω σε καραβόπανο μέσα στον Ιούλιο. «Με που μεράκι και αγάπη ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις φετινές δράσεις. Σε μία από αυτές μάλιστα οι προβολές του Καλησπερίτη θα αρόδο στο Ρέμα της Κιμώλου και το πανί προβολής θα είναι πάνω σε παλιό κατάρτι που θα «αρμενίσει» τους θεατές σε κινηματογραφικά έργα και ντοκιμαντέρ, προσφορά της εταιρείας διανομής κινηματογραφικών ταινιών. Αρόδο λοιπόν στον ονειρεμένο όρμο Ρέμα, με θέα τη γραφική Γούπα με τα υπόσκαφα και τον ελέφαντα του βράχου, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες στο καλησπέρισμα της σελήνης στο απέραντο γαλάζιο.

Σινεμά Καλησπερίτης
Φωτογραφία: Kimolistes

Το σημείο προβολής των ταινιών του Καλησπερίτη όμως δεν είναι σταθερό, αλλά εναλλάσσεται μεταξύ κάποιων από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού. Ανάμεσά τους η παραλία των Πράσων, της Μπονάτσας και της Αλυκής, ο παλιός μώλος της Ψάθης, οι πλατείες Κάμπου, Γιωργιλά και Σωτήρας, η αυλή του κτηρίου του Αφεντακείου Κληροδοτήματος, το προαύλιο των Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίου Ευστάθιου και βέβαια, το Κάστρο της Κιμώλου.

Σινεμά Καλησπερίτης
Φωτογραφία: Κimolistes

Οι Κιμωλίστες το φετινό καλοκαίρι συμπληρώνουν δέκα χρόνια από την ίδρυσή τους, με αφορμή λοιπόν την επέτειό τους, γύρισαν πριν μερικούς μήνες ένα βίντεο για να δείξουν την κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρει στους θεατές του σινεμά του νησιού, υπενθυμίζοντας παράλληλα σε πολλούς από εμάς πόσο μας έχει στοιχίσει η απουσία των κινηματογράφων κατά την περίοδο του lockdown.

Cine Καλησπερίτης,Kimolos,Greece

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό πρόγραμμα προβολών του Cine Καλησπερίτης στην ιστοσελίδα της ομάδας Kimolistes και στη σελίδα τους στο Facebook.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ