Ελλαδα

Θεμιστοκλέους: Τι ισχύει για έγκυες που δεν επέλεξαν AstraZeneca

Πώς θα εμβολιαστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εγκυμοσύνη - Κορωνοϊός: Το αποτύπωμα του ιού στον πλακούντα
Έγκυος γυναίκα © Unsplash

Στο κρίσιμο ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων γυναικών αλλά και αυτών που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τις περιπτώσεις των εγκύων που δεν επέλεξαν το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναλυτικά, τόνισε πως «όσες γυναίκες επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca θα μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού, δηλαδή στο προσεχές διάστημα».

Σχετικά με το πότε θα γίνει αυτό, ο κ. Θεμιστοκλέους ισχυρίστηκε πως «εξαρτάται και από το πώς έχουν πάει οι εμβολιασμοί και ο προγραμματισμός από τις προηγούμενες μέρες καθώς και οι έγκαιρες παραδόσεις των εμβολίων».

«Σε κάθε περίπτωση» τόνισε ότι «στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών που εμβολιάζεται με το AstraZeneca έχουν ήδη κλειστεί 115.000 ραντεβού για εμβολιασμό». Να σημειωθεί πως το προηγούμενο 24ωρο στάλθηκαν 108.000 μηνύματα για εμβολιασμό και 22.000 άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού.

«Αν όλα πάνε καλά και με τις παραδόσεις μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης» υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι «εντός των πρώτων ημερών του Μαΐου αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό».

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων, ανέφερε «είναι πιθανό από τα μέσα Ιουνίου ή προς το τέλος Ιουνίου να ανοίξει η ηλικιακή ομάδα των 18-30» σημειώνοντας ότι η ηλικιακή ομάδα 45-49 θα μπορεί να κάνει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ