- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεμιστοκλέους: Για τους 40-44 θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια
«Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα ξέρουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών»
Τι είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος - Πότε και πώς θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών
Διευκρινίσεις για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην χώρα μας όσον αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών ενώ διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Υπενθύμισε δε ότι η πλατφόρμα για τους 45 - 49 ετών ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο διευκρινίζοντας πως αυτή η ηλικιακή ομάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.
«Οι 45-49 θα ανοίξει ο εμβολιασμός για όλα τα εμβόλια το Μεγάλο Σάββατο. Η 40-44 είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα. Αυτό θα το ξέρουμε στις αρχές Μαΐου, πότε θα είναι το άνοιγμα. Εξαρτάται και από τις προηγούμες συμμετοχές αλλά και τις παραδόσεις των εμβολίων», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τους πολίτες 30-39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς. Όπως τόνισε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει. Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.