Ελλαδα

Μετακίνηση - SMS: Συνεδριάζει τη Μεγάλη Τετάρτη η Επιτροπή

Η εστίαση ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα και δεν αποκλείεται να σταματήσουν τα μηνύματα για τις μετακινήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα στέλνει μήνυμα στο κινητό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει τη Μεγάλη Τετάρτη για τα SMS στις μετακινήσεις
Κοπέλα στέλνει μήνυμα στο κινητό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει τη Μεγάλη Τετάρτη για τα SMS στις μετακινήσεις © Pixabay

Επί τάπητος τίθεται η χρήση του SMS για τη μετακίνηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιείται τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4).

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα στην εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, όπου σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη δεν χρειάζεται SMS και προβλέπεται διαδημοτική μετακίνηση, δεν αποκλείται να καταργηθούν τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις που αφορούν στους 6 βασικούς λόγους που γνωρίζουμε.

Για το θέμα αυτό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033», την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ότι αν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του SMS, θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει» ανέφερε από τη μεριά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Μετακίνηση και SMS στο 13033: Πότε το στέλνουμε - Ποιες μετακινήσεις καλύπτει

Υπενθυμίζεται ότι με εξαίρεση το λιανεμπόριο, το 13033 χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία) και τα φαρμακεία.

Οι κωδικοί μετακίνησης που αποστέλλονται με SMS στο 13033 είναι οι ακόλουθοι:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα σε απόσταση 1,5 χλμ. από το σπίτι (εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα για τα οποία δεν υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ