Ελλαδα

Προμαχώνας: Μπλόκο στις «ελληνοποιήσεις» κρεάτων ενόψει Πάσχα

Εντατικοί έλεγχοι - Αυτοψία από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάσχα 2021 - Ψησταριά
Πάσχα 2021 - Ψησταριά © EUROKINISSI

Ενδελεχείς έλεγχοι στον Προμαχώνα για τις «ελληνοποιήσεις» κρεάτων εν όψει Πάσχα 2021, με την υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή να πραγματοποιεί αυτοψία.

Στον Προμαχώνα όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το σχέδιο την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» εν όψει Πάσχα 2021, βρέθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ στο πασχαλινό τραπέζι 2021 η τιμή του αρνιού είναι αυξημένη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης παραδέχτηκε ότι το πασχαλινό τραπέζι 2021 είναι ακριβότερο εφέτος.

«Η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου των "ελληνοποιήσεων" και οι συνεχείς έλεγχοι, είναι η νέα "κανονικότητα" στη χώρα μας» τόνισε η κα Αραμπατζή. Και πρόσθεσε: «Φέτος, με την περυσινή εμπειρία των συντονισμένων ελέγχων 5 συναρμόδιων υπουργείων, που εφαρμόσαμε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπονήσαμε και λειτουργούμε ένα ακόμη αυστηρότερο και ολιστικό Σχέδιο Ελέγχων».

«Γνώμονάς μας είναι πάντα η προστασία της ελληνικής παραγωγής, των καλώς εννοούμενων συμφερόντων καταναλωτών και κτηνοτρόφων και του υγιούς ανταγωνισμού» ανέφερε ακόμη.

Στόχος του σχεδίου, όπως διευκρίνισε, είναι η παρακολούθηση και η ιχνηλάτηση της πορείας των εισαγόμενων ζώντων αμνοεριφίων, σφάγιων και αυγών, ώστε να αποτρέπεται η προσπάθεια επιτηδείων να «βαφτίσουν» ξένα προϊόντα ως ελληνικά.

Προμαχώνας - Πάσχα 2021: Κτηνίατροι επί 24ωρου βάσεως

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Προμαχώνας «που αποτελεί την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά κλιμάκιο κτηνιάτρων 24ωρου βάσεως με τη συνδρομή των ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να γίνεται ο διασταυρωτικός έλεγχος όλων, ανεξαιρέτως και όχι δειγματοληπτικά, των διερχόμενων φορτηγών με ζώντα ζώα, σφάγια και αυγά, στον δηλωθέντα τόπο προορισμού, με την ταυτόχρονη on line ενημέρωση των Τελωνείων προς την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥπΑΑΤ μετά από σχετική, ειδική εγκύκλιο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ