Ελλαδα

Εμπορικά κέντρα - mall: Πώς ανοίγουν από αύριο Σάββατο (24/4)

Ποιο το ωράριο λειτουργίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμπορικό κέντρο
Εμπορικό κέντρο © EUROKINISSI

Εμπορικά κέντρα - mall: Ποιες οι διευκρινίσεις για το άνοιγμά τους από αύριο Σάββατο 24 Απριλίου 2021.

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων - mall έκανε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά θα λειτουργήσουν από αύριο Σάββατο 24 Απριλίου 2021 μέσω του click away και του click inside. Η μετακίνηση γίνεται με μήνυμα και διαρκεί τρεις ώρες. Ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε ότι το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:30 το απόγευμα τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή όπου το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από τις 13:00 έως τις 20:30. Το Μεγάλο Σάββατο από τις 07:00 έως 18:00 το απόγευμα. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού self test μία φορά την εβδομάδα από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις.

Η αναλογία των πελατών εντός του καταστήματος είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ.. Ακόμη, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων ορίζεται ο ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ.. Στα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά κέντρα απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, ακόμη και με τις μεθόδους take away ή delivery. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ