Ελλαδα

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Κορωνοπάρτι: Μουσική και χορός ως το πρωί

Διαφημίζουν με αφίσες πάρτι στην πλατεία Ελευθερίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dj (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στήθηκε κορωνοπάρτι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Dj (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στήθηκε κορωνοπάρτι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης © Pixabay

Κορωνοπάρτι με μουσική και αλκοόλ, χωρίς αποστάσεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μέχρι το πρωί κράτησε το κορωνοπάρτι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το κορωνοπάρτι, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ekriti.gr, ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021 στις Βούτες Ηρακλείου Κρήτης.

Στην πλειονότητά τους φοιτητές ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με αλκοόλ, δυνατή μουσική και χορό. Χωρίς αποστάσεις και με αρκετούς να μη φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι κορωνοπάρτι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, με χαρακτηριστικές τις εικόνες από την Κυψέλη, όπου υπήρχε μάλιστα και DJ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο Ηράκλειο Κρήτης υπάρχουν αφίσες για το κορωνοπάρτι που σχεδιάζεται να γίνει στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 24 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21.00 παραμένει σε ισχύ, το ίδιο και οι μετακινήσεις για τους 6 βασικούς λόγους (SMS στο 13033) ή για το λιανεμπόριο (SMS στο 13032).

koronoparti-kriti.jpg

Κορωνοπάρτι - Πώς σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ να τα αντιμετωπίσει

Την ίδια στιγμή με συνεχή μπλόκα η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα κορωνοπάρτι σε πλατείες στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η Αστυνομία αναπτύσσεται περιμετρικά των πλατειών, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε διερχόμενους για βεβαιώσεις μετακίνησης, αλλά και στα γύρω καταστήματα για τις συνθήκες λειτουργίας τους, βάσει των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Covid-19.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν δεν μπορεί να σταλεί αστυνομική δύναμη, θα εμφανίζονται τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων κοντά στις «πλατείες - στόχους», όσοι είναι μαζεμένοι εξαφανίζονται με την εμφάνιση της Αστυνομίας.

Στόχος η πρόληψη και όχι η επέμβαση, «ποιος θέλει να δει χημικά σε μία πλατεία με κόσμο να διασκεδάζει;» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού, περιπολικά και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου τις προηγούμενες ημέρες εκατοντάδες νεαροί συμμετείχαν σε κορωνοπάρτι χωρίς να τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ