Ελλαδα

Από τη Μ. Εβδομάδα ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 30 ετών

«Με ταχύτατους ρυθμούς»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο - κορωνοϊός
Εμβόλιο - κορωνοϊός © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εμβολιασμός πολιτών άνω των 30 ετών από το ερχόμενο Πάσχα - Τι είπε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σημερινό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ενόψει Πάσχα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι από την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά νέα γραμμή εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 ετών, «με ταχύτατους ρυθμούς». 

Στόχος, όπως είπε ο πρωθυπουργός είναι να «απλωθεί όσο περισσότερο είναι δυνατόν το τείχος της ανοσίας στη χώρα, ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την Επικράτεια και η διανομή των self test». Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή θα ανοίξει για όσους τριαντάρηδες επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι «παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί. Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό». 

Μήνυμα Μητσοτάκη: «Όχι» στην μετακίνηση, το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μετακινήσεις την περίοδο των εορτών, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. «Το Πάσχα δεν γίνεται να ταξιδέψουμε. Η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο της μετάδοσης παντού», είπε στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Διανύουμε την τελευταία φάση με τον κορωνοϊό. Υπάρχει κούραση αλλά και νέοι σύμμαχοι, όπως οι εμβολιασμοί και τα self tests», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αφού ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ορατότητα και προοπτική για έναν σαφή οδικό χάρτη. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω. Η πολιτική της σταδιακής άρσης των περιορισμών αποδίδει. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα κι ένα ελεύθερο καλοκαίρι.

»Το Πάσχα δεν γίνεται να ταξιδέψουμε. Η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο της μετάδοσης παντού. Ξέρουμε ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους αλλά αποτελεί την μόνη επιλογή. Θα μας επιτρέψει όμως αμέσως μετά το Πάσχα σε μεγαλύτερη απελευθέρωση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

  • Πρώτον, 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται ως τις 23:00.
  • Δεύτερον, 10 Μαΐου ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.
  • Τρίτον, 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Επίσης τότε θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

«Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία. Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ