Ελλαδα

Δείτε την ιστορική Ζωφόρο να ζωντανεύει στη Βουλή

Το 3D Projection Mapping γίνεται στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3D Mapping Projection | "Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά"

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ιστορική Ζωφόρο που κοσμεί την αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε μια 3D απεικόνιση στην Βουλή των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», η ομάδα του Athens Digital Art Festival αποτυπώνει σήμερα την 3D απεικόνιση της ιστορικής ζωφόρου που κοσμεί την αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στη δυτική όψη του κεντρικού κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων.

thumbnail_logo-antikrizontas-gray-gr.jpg

Το ADAF σε συνεργασία με την επιμελήτρια της Έκθεσης, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης της Βουλής, κ. Μαρία Καμηλάκη και τον Έφορο της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, κ. Θοδωρή Κουτσογιάννη δημιουργήσαν για τις ανάγκες της ανάδειξης της ιστορικής Ζωφόρου την μεγάλου μεγέθους προβολή στην όψη της Βουλής των Ελλήνων. 

Η Ζωφόρος φιλοτεχνήθηκε κατά τα έτη 1842-43 με αναθέτη τον Βαυαρό βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ και σχεδιαστή τον επίσης Βαυαρό καλλιτέχνη, Ludwig Michael von Schwanthaler. Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης προβολής θα δούμε όλη την ιστορία της Ζωφόρου να ζωντανεύει με την ταυτόχρονη επεξήγηση των όσων θα παρακολουθούμε. Η προβολή γίνεται μέσω ενός 3D Projection Mapping που θα αποτυπώσει τις 20 αναπαραστάσεις της Ζωφόρου σε μια μνημειακών διαστάσεων προβολή.

Φωτό: Βασίλης Ρεμπάπης / Eurokinissi

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ