Ελλαδα

Kορωνοϊός: Στο 5,3% ο δείκτης θετικότητας στα τεστ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.067 νέα κρούσματα και 91 θανάτους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού υπολογίζονται σε 26.000 και ο δείκτης θετικότητας στο 5,3%, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στη live ενημέρωση για την Covid-19.

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού από το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.067 νέα κρούσματα κορωνοϊού όπως και 91 επιπλέον θανάτους. 824 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι.

Στην αρχή της ενημέρωσης η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου όπως και για μείωση του δείκτη θετικότητας, στα τεστ, στο 5,3%, που την απέδωσε και στα αυξημένα τεστ. 

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έβαλε«μπλόκο» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων (mall) και των κέντρων αισθητικής αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα φροντιστήρια .

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 26.000 και ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων έχει πέσει στα 2.800 παρά την αύξηση του αριθμού των τεστ.

Ο μέσος όρος των τεστ διαμορφώνεται πλέον στα 54.000.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η εικόνα αυτή σταθεροποίησης δεν μπορεί να μας κάνει να λάβουμε «το λάθος μήνυμα ότι τελειώνουμε».

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και πρέπει να έχουμε υπόψη κυρίως την μεγάλη διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα, όπως υπογράμμισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν ξανά οι σχολές οδηγών, ενώ στην Κοζάνη ανοίγει το λιανεμπόριο, μόνο όμως με τη μέθοδο του click away.

Οι όροι με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι σχολές οδηγών 

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Δείτε την ενημέρωση: