Ελλαδα

Παυλάκης: Τα επιδημιολογικά νούμερα δεν έπρεπε να μας εκπλήσσουν

Η ανάρτησή του στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού
Τεστ κορωνοϊού © EUROKINISSI

Ο Γιώργος Παυλάκης με ανάρτηση στο Facebook αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την Εκκλησία, το Πάσχα αλλά και τον τρόπο μείωσης των κρουσμάτων.

Ανάρτηση σχετικά με τους τίτλους που συνόδευαν τα χθεσινά (15/04) επιδημιολογικά δεδομένα, πραγματοποίησε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για νούμερα που ήταν «γνωστά» καθώς είχε προηγηθεί προειδοποίηση για την αύξησή τους. Ειδική μνεία έκανε στο ΤΙΚ (Τεστ, Ιχνηλάτηση, Καραντίνα), το μόνο τρόπο, όπως τόνισε, για να περιοριστούν τα κρούσματα στη χώρα.

Ακόμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Εκκλησία και την καταπάτηση των μέτρων, που προκάλεσαν αύξηση στα κρούσματα. 

Τέλος, ως προς το Πάσχα, ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να κόβει τα κρούσματα στο μισό κάθε εβδομάδα, δηλαδή να πάει στα περίπου 1.000 κρούσματα», γεγονός που χαρακτήρισε κατορθωτό αλλά επεσήμανε πως μπορεί να βγάλει «ξινό το Πάσχα και το καλοκαίρι κινδυνεύει».

Η ανάρτησή του στο Facebook

«"Σοκ με 104 νεκρους" "Μαυρη Πεμπη με ρεκορ διασωληνωμενων" !!!

Λεγαμε απο τις προηγουμενες εβδομαδες οτι αυτα τα νουμερα ειναι προδιαγεγραμμενα και αναμενομενα και δεν θα επρεπε να εκπληττουν κανενα. Θα πρεπει ομως να σοκαρουν ενεργητικα, ωστε να αλλαξει η κατασταση γρηγορα (να την αλλαξουμε).

Πρωτο καθηκον ειναι να περιοριστουν τα κρουσματα. Αυτο γινεται μονο με ΤΙΚ, Τεστ-Ιχνηλατηση-καραντινα, δηλαδη σε αυτη τη φαση κυριως με καραντινα. Περιοριστε τις επαφες που σημαινει ΚΑΙ τις επαφες λογω Πασχα. Φοβαμαι τις εκκλησιες σαν τις αμαρτιες μου! Οι επισκοποι εδειξαν τελειως ανευθυνη συμπεριφορα και εβαλαν σε κινδυνο και τους παπαδες και τους πιστους. Ξεφτυλισαν την κυβερνηση τα Φωτα και απο τοτε αρχισε ισχυροτερη δυσαρεσκεια για τα "μετρα" που περιοριζουν τις ελευθεριες, αλλα ειναι σωτηρια.

Μεχρι τωρα ελεγα να κυτατε θανατους και νεες εισαγωγες για να βλεπετε τι γινεται. Οι θανατοι θα παραμεινουν σε τετοια επιπεδα για πολλες μερες ακομα. Οπως λεγαμε, καθε μερα ηταν πιθανο να ξεπερασουν τους 100 και ισως πανε και λιγο παραπανω (ελπιζω πολυ λιγο!)

Απο δω και περα το σημαντικο ειναι να κυτατε ποσο γρηγορα πεφτουν τα κρουσματα. Χρειαζεται προσοχη στους υπολογισμους γιατι μετριωνται ανισα απο μερα σε μερα. Η Ελλαδα θα πρεπει να κοβει τα κρουσματα στο μισο καθε εβδομαδα, δηλαδη να παει στα περιπου 1,000 κρουσματα το Πασχα. Αν δεν γινει αυτο, που το θεωρω απιθανο αν και ειναι κατορθωτο, τοτε το Πασχα μπορει να βγει ξυνο και το καλοκαιρι κινδυνευει»

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ