Ελλαδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι ζητά η οικογένεια του δημοσιογράφου

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της Δημοκρατίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Καραϊβάζ
Γιώργος Καραϊβάζ © Youtube / entertvgr

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας του δημοσιογράφου - Τι ζητά η οικογένεια.

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής θα δηλώσει η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, μέσω των δύο δικηγόρων που χειρίζονται την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι, η οικογένεια του δημοσιογράφου παρακαλεί να μην γράφονται σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί, αφήνοντας την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας

«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μάς έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του. Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται "σενάρια" για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες Αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του. 

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ- καρέ η ανάλυση των βίντεο με τους δράστες

Καρέ - καρέ αναλύουν οι αρχές το υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, όσο και από κάμερες σε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε την περασμένη Παρασκευή για να φτάσει στον Άλιμο, όπου και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ λίγα μέτρα μακριά από την οικία του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους περίπου 100 βίντεο. Ανάμεσά τους και βίντεο το οποίο φαίνεται ότι δείχνει το δρόμο που ακολούθησαν οι εκτελεστές λίγα λεπτά μετά το έγκλημα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η καταγραφή έχει γίνει στις 14:31 το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου 2021, στην οδό Μεγίστης στον Άλιμο, σχεδόν τρία οικοδομικά τετράγωνα, απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο, μακριά από τον τόπο της δολοφονίας. Το δίτροχο κινείται με κατεύθυνση τη Λ. Ποσειδώνος, φαίνεται να στρίβει δεξιά προς Πειραιά, όπως αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων επίπλων και ταχυφαγείου. 

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το σκουρόχρωμο σκούτερ με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες είναι κλεμμένο, όμως, όσα δίτροχα εντοπίστηκαν καμένα έως και αυτήν την ώρα, δεν έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου. Πλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πέταξαν το σκούτερ στη θάλασσα. 

Στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις οι δράστες να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σε νέο βίντεο - ντοκουμέντο που βρήκε το φως της δημοσιότητας, ο εκτελεστής φέρεται να κρατά ανάμεσα στα πόδια του το πιστόλι με τον σιγαστήρα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από τη σωματομετρική προσομοίωση, εκτιμούν ότι ο συνεπιβάτης-εκτελεστής είναι περίπου 1,80 και ο οδηγός 1,75.

Οι αρχές έχουν ήδη «μελετήσει» το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ και έχουν καταφέρει να ανακτήσουν κάποιες επαφές και επικοινωνίες με άτομα, που αναμένεται να αξιολογηθούν. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε 22 καταθέσεις ατόμων, αυτοπτών μαρτύρων και άλλων που σχετίζονται με την υπόθεση.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ