Ελλαδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ- καρέ ανάλυση των βίντεο με τους δράστες

Το σενάριο για το σκούτερ με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δύο δράστες διαφεύγουν με το μηχανάκι - Ο συνοδηγός κρατά το όπλο του εγκλήματος
Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δύο δράστες διαφεύγουν με το μηχανάκι - Ο συνοδηγός κρατά το όπλο του εγκλήματος © YouTube/ERT A.E

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, η εκτίμηση για το σκούτερ και οι επικοινωνίες του δημοσιογράφου.

Καρέ - καρέ αναλύουν οι αρχές το υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, όσο και από κάμερες σε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε την περασμένη Παρασκευή για να φτάσει στον Άλιμο, όπου και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ λίγα μέτρα μακριά από την οικία του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους περίπου 100 βίντεο. Ανάμεσά τους και βίντεο το οποίο φαίνεται ότι δείχνει το δρόμο που ακολούθησαν οι εκτελεστές λίγα λεπτά μετά το έγκλημα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η καταγραφή έχει γίνει στις 14:31 το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου 2021, στην οδό Μεγίστης στον Άλιμο, σχεδόν τρία οικοδομικά τετράγωνα, απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο, μακριά από τον τόπο της δολοφονίας. Το δίτροχο κινείται με κατεύθυνση τη Λ. Ποσειδώνος, φαίνεται να στρίβει δεξιά προς Πειραιά, όπως αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων επίπλων και ταχυφαγείου. 

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το σκουρόχρωμο σκούτερ με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες είναι κλεμμένο, όμως, όσα δίτροχα εντοπίστηκαν καμένα έως και αυτήν την ώρα, δεν έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου. Πλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πέταξαν το σκούτερ στη θάλασσα. 

Στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις οι δράστες να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σε νέο βίντεο - ντοκουμέντο που βρήκε το φως της δημοσιότητας, ο εκτελεστής φέρεται να κρατά ανάμεσα στα πόδια του το πιστόλι με τον σιγαστήρα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από τη σωματομετρική προσομοίωση, εκτιμούν ότι ο συνεπιβάτης-εκτελεστής είναι περίπου 1,80 και ο οδηγός 1,75.

Οι αρχές έχουν ήδη «μελετήσει» το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ και έχουν καταφέρει να ανακτήσουν κάποιες επαφές και επικοινωνίες με άτομα, που αναμένεται να αξιολογηθούν. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε 22 καταθέσεις ατόμων, αυτοπτών μαρτύρων και άλλων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τους δράστες

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τους δράστες που εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ να διαφεύγουν με το σκούτερ, 3-4 λεπτά μετά τη στυγερή εν ψυχρώ δολοφονία.

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι οι δύο δράστες δεν χώρισαν αμέσως μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στον Άλιμο. Οι δύο δράστες βρίσκονται πάνω στο σκούτερ Beverly. Διέρχονται από την οδό Μεγίστης, με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. περίπου 800 μέτρα μακριά από αυτήν. Ο συνοδηγός κρατά το όπλο με το οποίο έγινε η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας | ΕΡΤ 14/04/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ