Ελλαδα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Βίντεο της ΕΛΑΣ με τη διαφορετική ληστεία

«Μην τους το κάνετε τόσο εύκολο» αναφέρει το μήνυμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με νέο βίντεο που δείχνει μια «διαφορετική» ληστεία σε τράπεζα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες να φροντίσουν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Μήνυμα προς τους πολίτες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στέλνει η ΕΛ.ΑΣ με νέο βίντεο στα social media.

Ειδικότερα, καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν αυστηρές πολιτικές και πρωτόκολλα ασφαλείας τόσο σε εταιρικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο από κακόβουλες ενέργειες επιτηδείων.

Στο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ παρουσιάζεται μια ληστεία σε τράπεζα, η οποία όμως δεν θυμίζει σε τίποτα αυτές που έχουν συμβεί κατά καιρούς στο παρελθόν. Το προσωπικό καλωσορίζει τους δύο ληστές. Με ευγένεια και χαμόγελο τούς δίνουν απλόχερα τους κωδικούς ασφαλείας, τους κωδικούς πρόσβασης (password) και τα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων και πελατών. Μεταξύ άλλων τους προσφέρουν και καφεδάκι.

«Μην τους το κάνετε τόσο εύκολο» επισημαίνεται στο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. Και προστίθεται: «Προστατεύστε τον εαυτό σας και την εταιρία σας υιοθετώντας αυστηρές πολιτικές και πρωτόκολλλα ασφαλείας, σε εταιρικό και προσωπικό επίπεδο». «Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας» καταλήγει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις