- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επαναλειτουργία λυκείων σε όλη τη χώρα - Οι πρώτες εικόνες
Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από εκπαιδευτικούς και μαθητές
Έχοντας λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν σήμερα το πρωί στις σχολικές αίθουσες.
Στα θρανία και τις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν σήμερα το πρωί, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, καθηγητές και μαθητές σε όλη την Ελλάδα μετά από πέντε μήνες.
Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στο λύκειο, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του πρώτου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).
Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.
Από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δικαιούνται συνολικά τέσσερα tests (δύο για κάθε εβδομάδα). Ειδικότερα, από σήμερα, Δευτέρα, θα μπορούν να προμηθευτούν με μια επίσκεψη στο φαρμακείο δύο τεστ (θα γίνουν δύο καταχωρίσεις από τους φαρμακοποιούς), και την επόμενη εβδομάδα να παραλάβουν ακόμη ένα.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.
Οι πρώτες εικόνες από το άνοιγμα των Λυκείων
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο οι δηλώσεις υποστήριξης της κατηγορίας και η εισαγγελική πρόταση
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη από τις Αρχές
Η ταφή θα γίνει στην πατρίδα του, στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό και τις απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία και λιμενεργάτες στην πύλη Ε12 για το Crown Iris
Πώς προκλήθηκε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα ΓΕΛ
Εξεταζόταν στο μάθημα των Μαθηματικών
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.