Ελλαδα

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Εισήγηση για άνοιγμα Λυκείων τη Δευτέρα

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Τι εισηγείται στην κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνεδρίαση για το άνοιγμα των Λυκείων.

Ta μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την επανεκκίνηση της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Με αυτή την εισήγηση είχε εισέλθει στη συνεδρίαση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η ηγεσία του υπουργείου εισηγήθηκε το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου. Το σενάριο για άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου δεν θα μπορούσε πρακτικά να λειτουργήσει, αφού οι ίδιοι καθηγητές θα καλούνταν να πραγματοποιούν και δια ζώσης μαθήματα, αλλά και μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου. 

Σε σημερινές της δηλώσεις η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ανέφερε ότι η εισήγηση για άνοιγμα των Λυκείων στηρίζεται στο επιχείρημα πώς τα Λύκεια έχουν κάνει την λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση κατά την φετινή χρονιά, ενώ πλησιάζει ο χρόνος των Πανελληνίων Εξετάσεων. Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Λύκεια σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονο, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, η κ. Μακρή είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ