Ελλαδα

Διπλή δολοφονία - Μακρινίτσα: Πώς έγινε το έγκλημα - Νέα στοιχεία

Το χρονικό του εγκλήματος - Ξεσπά ο πατέρας των θυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα
Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα © magnesianews.gr

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Πώς έγινε το έγκλημα με θύματα δύο αδέλφια - Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον φερόμενο ως δράστη.

«Μουδιασμένη» είναι η κοινωνία της Μακρινίτσας μετά τη διπλή δολοφονία που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (5/4) με θύμα μία 28χρονη γυναίκα και τον 30χρονο αδελφό της. Φερόμενος ως δράστης ο 31χρονος εν διαστάσει σύζυγος της νεαρής γυναίκας, που συνελήφθη λίγη ώρα μετά το έγκλημα και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο φερόμενος ως δράστης συμπεριφερόταν βίαια στη σύζυγό του, αλλά και σε άλλα μέλη της οικογένειάς της. Μάλιστα, μόλις λίγες ημέρες πριν το έγκλημα, την περασμένη Πέμπτη, ο 31χρονος μετέβη στο πατρικό της συζύγου του, όπου βρισκόταν η ίδια με το ανήλικο παιδί τους, και ξεκίνησαν να καυγαδίζουν, ενώ φέρεται να χτύπησε την 28χρονη και τους γονείς της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 28χρονη είχε ζητήσει να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, ωστόσο, δεν είχαν ακόμη εκδικαστεί.

Η 28χρονη και ο 31χρονος γνωρίστηκαν το 2015 και το 2019 αποφάσισαν να παντρευτούν. Μαζί απέκτησαν ένα παιδάκι, το οποίο βάφτισαν πριν από λίγους μήνες. 

Διπλή δολοφονία - Μακρινίτσα: Τι είπε στις αρχές ο 31χρονος

Λίγη ώρα μετά το έγκλημα ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από τις αρχές. Στους αστυνομικούς που τον ακινητοποίησαν και του φόρεσαν τις χειροπέδες φέρεται να είπε: «Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο». 

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Βόλου, η 28χρονη Κωνσταντίνα, το ένα από τα δύο θύματα, είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου αίτημα για ακούσια νοσηλεία του σε ψυχιατρική δομή και σήμερα αναμενόταν να εκδικαστεί η υπόθεση. Πριν από 10 χρόνια, ο 31χρονος είχε ένα σοβαρό τροχαίο για το οποίο χρειάστηκε να παραμείνει στη ΜΕΘ περίπου 40 ημέρες, ενώ περίπου το ίδιο διάστημα έχασε τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 39 ετών. Πληροφορίες θέλουν η μητέρα του να πάσχει από σχιζοφρένεια και είναι έγκλειστη σε ψυχιατρείο.

makirnitsa.jpg

Διπλή δολοφονία - Μακρινίτσα: Ξεσπά ο πατέρας των θυμάτων 

Ο πατέρας των δύο θυμάτων σε δηλώσεις του στο thenewpaper.gr ξεσπά για το χαμό των παιδιών του και ζητά ο δράστης του στυγερού εγκλήματος «να σαπίσει στη φυλακή». 

«Την Πέμπτη κάναμε την καταγγελία στην αστυνομία. Ήρθε εδώ και χτύπησε εμένα και την κόρη μου. Η Κωνσταντίνα δήλωσε στην αστυνομία ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Και είχε δίκιο. Τη ζήλευε παθολογικά. Μας απειλούσε όλους τον τελευταίο καιρό. Κι εμένα. Το παιδί μου ετοιμαζόταν να πάει να πιάσει δουλειά. Ένα πράγμα θέλω μόνο. Να σαπίσει στη φυλακή», είπε. 

Διπλή δολοφονία - Μακρινίτσα: «Είχε απειλήσει πολλές φορές» - Μαρτυρίες κατοίκων

Για τις εντάσεις και τις απειλές που δεχόταν η οικογένεια από τον 31χρονο μίλησε κάτοικος της Μακρινίτσας στο Mega, σημειώνοντας ότι οι γονείς πρόσεχαν πάρα πολύ την 28χρονη, προκειμένου να την προστατέψουν από την κακοποιητική συμπεριφορά του εν διαστάσει συζύγου της. 

«Έφυγαν δύο εξαιρετικά παιδιά άδικα. Λεπτομέρειες δεν ξέρω. Αυτό που έμαθα από τους συγχωριανούς μου είναι ότι ο πρώην σύζυγος της κοπέλας μπήκε μαινόμενος στο σπίτι τους, πήγε ο αδερφός να υπερασπιστεί την κοπέλα, και έκανε ό,τι έκανε ο δράστης. Ο αδερφός της κοπέλας πέθανε ακαριαία. Ήταν και οι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι. Τον δράστη τον έχω δει μόνο μια φορά από μακριά. Είχε απειλήσει πολλές φορές, για αυτό οι γονείς και ο αδερφός της κοπέλας την πρόσεχαν συνεχώς, δεν την άφηναν μόνη της. Ήταν πολύ νέο ζευγάρι, ήταν 2-3 χρόνια μαζί, και είχαν χωρίσει πρόσφατα. Και την μητέρα των παιδιών τραυμάτισε ο δράστης, τη μαχαίρωσε στο πρόσωπο. Δεν γνωρίζω που ήταν εκείνη την ώρα το παιδάκι. Δεν ήθελε να χωρίσει αυτός με τη σύζυγό του. Αλλά εμείς ξέραμε ότι υπήρχε καθημερινά ένταση στο σπίτι και λογικό ήταν και ο γάμος κάποια στιγμή να λυθεί», υποστήριξε κάτοικος της Μακρινίτσας. 

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρεκλίδης εξέθεσε στοιχεία για το ρεπορτάζ του για την υπόθεση: «Λόγω της συμπεριφοράς του δράση την περίοδο της συμβίωσης με την 28χρονη κοπέλα, την Κωνσταντίνα, έφτασαν στο διαζύγιο. Η συμπεριφορά του ήταν κακοποιητική σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και έτσι ήταν σε διάσταση. Ο δράστης έκανε προσπάθειες να προσεγγίσει την κοπέλα εκ νέου, εκείνη δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι. Έχουν μαζί ένα αγοράκι. Η τελευταία επίσκεψη του δράστη στο σπίτι της κοπέλας προκειμένου να την μεταπείσει ήταν και η μοιραία. Η κοπέλα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και είχε ζητήσει την απομάκρυνση του πρώην συζύγου της. Η πληροφορία που έχω για τον δράστη ήταν ότι έπαιρνε αναπηρική σύνταξη από τροχαίο, και δεν εργαζόταν. Και τα δύο αδέλφια ήταν πολύ αγαπητά, και το αγόρι, ο Γιώργος ετοιμαζόταν να φτιάξει τη δική του οικογένεια. Ήταν μοιραία τα τραύματα. Ο δράστης κρατείται αυτή τη στιγμή, και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον ανακριτή».

Διπλή δολοφονία - Μακρινίτσα: Το χρονικό του εγκλήματος 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τον «Ταχυδρόμο του Βόλου», η 28χρονη Κωνσταντίνα είχε μεταβεί στο σπίτι της οικογένειάς της στη Μακρινίτσα, όπου βρίσκονταν ο αδελφός της. Στο σπίτι πήγε κάποια στιγμή ο σύζυγος της γυναίκας, με τον οποίο ήταν σε διάσταση. Εκεί ο 31χρονος διαπληκτίστηκε με τη σύζυγό του και τον αδελφό της και τους επιτέθηκε με μαχαίρι, καταφέροντάς τους μαχαιριές σε σημεία του σώματός τους.

Ο 30χρονος αδελφός έφερε μαχαιριές σε ζωτικά όργανα, η μία εκ των οποίων κάτω από την καρδιά, και κατέληξε επί τόπου, ενώ η 28χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, καθώς έφερε πολύ σοβαρές μαχαιριές. Οι γιατροί έδωσαν μάχη στο νοσοκομείο για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Μετά το επεισόδιο ο σύζυγος της 28χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση σε άλλο χωριό του Πηλίου. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός ο άνδρας καταδιώχθηκε από αστυνομικούς προκειμένου να συλληφθεί. Ο φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας συνελήφθη τελικά περίπου στις 9.30 το βράδυ, στην περιοχή μεταξύ Αγίου Βλασίου και Λεχωνίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ