Ελλαδα

Κατερίνα Λέχου: Όταν μίλησα για τον Κιμούλη ένιωσα τον ίδιο φόβο

Τι είπε για τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Λέχου
Κατερίνα Λέχου © EUROKINNISSI/ACTION IMAGES

«Όταν μίλησα για τον Γιώργο Κιμούλη ένιωσα τον ίδιο φόβο», αποκάλυψε η Κατερίνα Λέχου.

Στην απόφασή της να μιλήσει για την κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκε από τον Γιώργο Κιμούλη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Λέχου σε συνέντευξή της. Η ηθοποιός μίλησε και για το πόσο σοκαρίστηκε όταν άκουσε τη Σοφία Μπεκατώρου να μιλά για τον βιασμό της και παραδέχτηκε ότι λίγο πριν βγει να μιλήσει δημοσίως, φοβήθηκε γιατί σκέφτηκε τι feedback μπορεί να φέρει όλο αυτό.

Η ηθοποιός τάχθηκε υπέρ των γυναικών που καταγγέλλουν τη βία και την κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου, ενώ απάντησε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που αφορούν σε θέματα του κινήματος Μetoo. «Η Φαίη εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή. Με πήρε Κυριακή πρωί και δυο ώρες μετά κάναμε τη συνέντευξη. Θυμάμαι πως εκτός από το αίσθημα του φόβου που είχα όταν διηγήθηκα την ιστορία, ξαφνικά ένιωσα το ίδιο πνίξιμο. Όμως πια έχω κάνει τη διαδρομή μου, αυτά που πρέπει για τον εαυτό μου και δεν έχω θυμό», εξομολογήθηκε η Κατερίνα Λέχου στο περιοδικό «Down Town» και πρόσθεσε: 

«Ο Μάνος (σ.σ. τον σύντροφο της) ήταν παρών στη συνέντευξη. Μου είπε να κάνω αυτό με το οποίο αισθάνομαι καλύτερα. Σε αυτό δεν μπορεί να σε συμβουλέψει κανείς, είναι τελείως προσωπικό. Μπορεί όμως να σου σταθεί κάποιος και να μη σε κοντράρει».

Η συνεργασία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στη συνέχεια, η ηθοποιός δήλωσε ότι είχε συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις «Τρωάδες» και είχαν μία ωραία συνεργασία. «Ήταν πολύ μεγάλη θλίψη για μένα αυτό το γεγονός. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να μη νικήσει τον κακό του εαυτό, τα πάθη του και να υπερισχύσει το κακό; Όλο αυτό δυστυχώς είναι βαθιά νοσηρό».

Για το αν πιστεύει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα τώρα, η Κατερίνα Λέχου απάντησε: «Έχω περάσει πολύ μεγάλη μελαγχολία με όλα αυτά που έχουν συμβεί. Είναι επώδυνο για όλους, όπως και όλη αυτή η διαδικασία, αλλά είναι μέρος της συμφωνίας. Για να συμβεί κάτι καλύτερο πρέπει να περάσεις από τη διαδικασία του πόνου».

Στην ερώτηση «γιατί έπειτα από τόσα χρόνια;», η ηθοποιός εξήγησε: «Το έχουν απαντήσει οι επιστήμονες πριν από εμάς. Όταν ζεις κάτι τραυματικό γίνεται απώθηση στον εγκέφαλο για να επιβιώσεις, αλλά υπάρχει και καθορίζει τις συμπεριφορές σου. Κάποια στιγμή θα βγει στην επιφάνεια και πρέπει να το διαχειριστείς. Όσο πιο κακοποιητική είναι η συμπεριφορά τόσο πιο πολύ χρόνο μπορεί να πάρει ή μπορεί να σβηστεί και συνολικά από τη μνήμη σου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ