Ελλαδα

Μετακινήσεις με ΙΧ από δήμο σε δήμο - Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται

Τι ισχύει με τα ταξί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown - Ανοίγουν τα Σαββατοκύριακα οι μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί από δήμο σε δήμο
Αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown - Ανοίγουν τα Σαββατοκύριακα οι μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί από δήμο σε δήμο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επιτρέπονται πλέον τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί με τον κωδικό 6 στο 13033 και έως τρεις επιβάτες ανά όχημα.

Το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στις διαδημοτικές μετακινήσεις, καθώς συνεχίζεται η χαλάρωση του lockdown, την ώρα που δόθηκαν διευκρινίσεις για τα ψώνια και το ψάρεμα από δήμο σε δήμο.

Μεταξύ άλλων δημιουργούνται νέα δεδομένα σε ότι αφορά στη διαδημοτική μετακίνηση με όχημα.

Όπως ανακοίνωσε στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο Νίκος Χαρδαλιάς οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Το μέτρο αυτό ισχύει πιλοτικά και εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού, θα οδηγήσουν σε επιστροφή των περιορισμών, σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η βασική αλλαγή είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείται αυτοκίνητο η μηχανή για τη μετακίνηση με τον κωδικό 6 χωρίς να υπάρχει περιορισμός στην απόσταση από το σπίτι. Πρακτικά, οι πολίτες μπορούν να μεταβούν σε όποια περιοχή επιθυμούν για άσκηση ή βόλτα, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Για παράδειγμα ένας πολίτης που μένει στην Καλλιθέα, μπορεί να πάρει το αμάξι και να πάει στην Κηφισιά για να κάνει άθληση στο πάρκο της πλατείας. Το ίδιο ισχύει αν επιθυμεί να πάει στον Υμηττό για τρέξιμο.

Ωστόσο, δεν επιτρέπεται να βγει εκτός Περιφερειακής Ενότητας, να μετακινηθεί δηλαδή με αυτοκίνητο ή μηχανή για να πάει για παράδειγμα στο Ναύπλιο.

Διαδημοτικές μετακινήσεις - Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, σε ΙΧ αυτοκίνητα και ταξί ο μέγιστος αριθμός επιβατών που επιτρέπονται είναι τρία άτομα (ο οδηγός και δύο ακόμη επιβάτες).

Από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. Αν μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.
  2. Άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική. Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα ξεκινά στις 21.00 και σταματά στις 05.00.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ