Ελλαδα

Νέα μέτρα - Χαλάρωση lockdown: Οι ανακοινώσεις Κικίλια & Χαρδαλιά

Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας- Νίκος Χαρδαλιάς
Βασίλης Κικίλιας- Νίκος Χαρδαλιάς © ΕUROKINISSI

Βασίλης Κικίλας και Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνουν τα νέα μέτρα - Αναμένεται να ανακοινώσουν άρση του lockdown στο λιανεμπόριο

Ολοκληρώθηκαν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικότερα για την άρση του lockdown σε τομείς όπως το λιανεμπόριο. Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνουν τα νέα μέτρα.

Δείτε την ενημέρωση:

Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας | Κικίλιας - Χαρδαλιάς

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για COVID

Αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ για την προσπάθεια τους όλο αυτό το διάστημα. Επίσης επέστησε την προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες. «Όπου και αν πάτε, ότι και να κάνετε, αυτό πρέπει να γίνει με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικό. Σας ζητώ να προστατέψετε τους ανθρώπους γύρο σας. Αν επεκτείνουμε τις μαζώξεις σε σπίτι αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που αγαπάμε» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ανακοίνωσε πως το Θριάσιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομεία αποκλειστικά για COVID, ενώ τα άλλα περιστατικά που εξυπηρετούσε το νοσοκομείο θα μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης ανέφερε πως στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής σύντομα θα υπάρχουν 51 επιπλέον ΜΕΘ.

Σε ποια νοσοκομεία προστίθενται ΜΕΘ

  • 16 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς
  • 5 κλίνες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό
  • 5 κλίνες ΜΕΘ στο Λαϊκό
  • 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο 
  • 4 κλίνες ΜΕΘ στο ΕΛΠΙΣ
  • 10 κλίνες ΜΕΘ στο Κωνσταντοπούλειο
  • 4 κλίνες ΜΕΘ στο Αττικό

Χαρδαλιάς: Ανοίγει λιανεμπόριο και διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε  πως από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα λειτουργήσει ξανά το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away και τη μέθοδο του click in shop, δηλαδή με ραντεβού στο κατάστημα. Επίσης ανακοίνωσε την «απελευθέρωση» του κωδικού 6 για τις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο, κάτι που όμως θα γίνει πιλοτικά και αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού θα υπάρξει άμεση αίρεση του μέτρου. 

«Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση. Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά τα σχολεία και τα πολυκαταστήματα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.
 

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.616, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 263.689 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.511 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95%Crl: 0.31 – 1.5).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.701 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 479 (ημερήσια μεταβολή +19.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ