Ελλαδα

Μίνα Παπαθεoδώρου- Βαλυράκη: «Ο σύζυγός μου δολοφονήθηκε»

Νέα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σήφης Βαλυράκης και η σύζυγός του, Μίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σήφης Βαλυράκης και η σύζυγός του, Μίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη: Η δήλωση τής συζύγου τού πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, δηλώνει ότι «αποδείχθηκε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο σύζυγός μου δολοφονήθηκε». 

«Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγός μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας ….», δηλώνει χαρακτηριστικά η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη. 

Σήφης Βαλυράκης: Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατό του  

Νέα δεδομένα για τον θάνατο του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, φαίνεται ότι φέρνει το πόρισμα του ιατροδικαστή, καθώς γίνεται λόγος για κακώσεις που προκλήθηκαν από άλλα όργανα, εκτός των κακώσεων που προκλήθηκαν από την προπέλα. 

Σύμφωνα με το protothema.gr, το πόρισμα της κ. Χαράς Σπηλιοπούλου αναφέρει: «Αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση».

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη ανέφερε ότι πρόκειται για έγκλημα και όχι για δυστύχημα, ζητώντας από τις αρχές να ενεργήσουν γρήγορα έτσι ώστε να φωτιστεί η περίπτωση εμπλοκής επαγγελματικού αλιευτικού στην υπόθεση. 

Ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός από το Λιμενικό Σώμα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, μετά από έρευνες των αρχών. Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων», φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Όπως είχε αναφέρει η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, ο πρώην υπουργός είχε αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος, το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ