Ελλαδα

Βόλος - Κορωνοϊός: Γυναίκα 101 ετών νίκησε την Covid-19

Επέστρεψε στο γηροκομείο Καναλίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια γυναίκα 101 ετών στον Βόλο διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, μπήκε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο, βγαίνοντας νικήτρια από τη μάχη της με την Covid-19.

Ένα γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία εν μέσω πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, εκτυλίχθηκε στον Βόλο, όπου μια γυναίκα 101 ετών νίκησε τον κορωνοϊό

Η ηλικιωμένη είναι τρόφιμος στο Γηροκομείο Καναλίων. Όπως είπε ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης Πρωτοσύγκελλος (Μητρόπολη Δημητριάδος), η γυναίκα 101 ετών είναι καλά στην υγεία της.

Η επιστροφή της στο Γηροκομείο Καναλίων στον Βόλο γέμισε χαρά και αισιοδοξία το Ίδρυμα. Η 101χρονη εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου στις 27 Ιανουαρίου 2021, μαζί με άλλους τρόφιμους του Ιδρύματος, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μέχρι τις 8 Μαρτίου 2021, όταν και έλαβε εξιτήριο, νοσηλεύτηκε σε απλή κλινική Covid-19. Οι γιατροί είχαν να λένε για την αποφασιστικότητα και τη θετική της ενέργεια στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Από την έναρξη της πανδημίας, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φθάσει τις 7.880, την ώρα που τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 254.031, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο magnesianews.gr, η 101χρονη από τη Μαγνησία είναι η δεύτερη υπερήλικας στην Ελλάδα που βγαίνει νικήτρια από τη μάχη της απέναντι στον κορωνοϊό. Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο και επρόκειτο για την κ. Αλεξάνδρα, 102 ετών, τρόφιμο στο Γηροκομείο Ιωαννίνων. Η ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Μετά από 20 ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο η 102χρονη πήρε εξιτήριο και επέστρεψε νικήτρια στο Γηροκομείο.

Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός για γυναίκα 101 ετών που ξεπέρασε τον κορωνοϊό στον Βόλο: «Βγήκε νικήτρια»

«Είναι εδώ στο Γηροκομείο και αναρρώνει. Η επιστροφή της από το Νοσοκομείο πλημμύρισε χαρά. Είναι από τις πιο παλιές του Ιδρύματος» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Δαμασκηνός.

Και πρόσθεσε πόσο μεγάλη ήταν η ανακούφιση και η ευτυχία μόλις είδαν την 101χρονη να περνά ξανά την πόρτα του οίκου ευγηρίας μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο Βόλου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις