Ελλαδα

Μαλεσίνα: Το μήνυμα του μητροπολίτη στους αρνητές του κορωνοϊού

«Δεν έχουμε δικαίωμα στο δικό μας ιδεοληπτικό δρόμο να εγκλωβίζουμε και άλλους»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών
Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών © Σταρ Κεντρικής Ελλάδος

Μαλεσίνα: Το μήνυμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος για τους αρνητές του κορωνοϊού - Βρέθηκε στο κοιμητήριο της περιοχής - 14 νεκροί από κορωνοϊό.

Στη Μαλεσίνα βρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να τελέσει μνημόσυνο για τα 14 θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή. Από εκεί έστειλε μήνυμα στους αρνητές της πανδημίας

«Θα ήθελα να βρίσκονται στο κοιμητήριο της Μαλεσίνας, στο κοιμητήριο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, στα κοιμητήρια της Αθήνας, όλοι αυτοί οι οποίοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι δεν υπάρχει πανδημία, οι οποίοι, βέβαια, με τον αρνητισμό τους αυτό έθεσαν σε κίνδυνο πολλές ζωές. Θα ήθελα να έρθουν και να πουν αυτά τα λόγια, έχουν καρδιά, σε αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Βεβαίως, ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει με το σκοτάδι, την άρνηση, το φόβο ή τη συνωμοσία. Όμως, δεν έχουμε δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός. Δεν έχουμε δικαίωμα στο δικό μας ιδεοληπτικό δρόμο να εγκλωβίζουμε και άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης. 

Νωρίτερα, ο κ. Συμεών είχε αναφέρει ότι όλες οι κρίσεις και οι δοκιμασίες απαιτούν από όλους μας επαγρύπνηση, σύνεση, εγρήγορση, ευθύνη και ποτέ εφησυχασμό. «Σημασία έχει να μπορούμε να διδασκόμαστε από τα γεγονότα της ζωής και να προχωράμε μπροστά». 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στην συνέχεια έχοντας μαζί του το λείψανο του χεριού του ιατρού Αγίου Λουκά, προσευχήθηκε ζητώντας από τον Άγιο να ευλογήσει την Μαλεσίνα που διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στη Μαλεσίνα που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ