Ελλαδα

Κορωνοϊός: Το lockdown μείωσε τις γεννήσεις στην Ελλάδα κατά 6,5%

Λίγο καλύτερη η εικόνα τον Φεβρουάριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωρό
© Manuel Schinner/Unsplash

Κορωνοϊός - Σταυριανουδάκης: Η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις στην Ελλάδα κατά 6,5%.

H έλλειψη δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έφερε αύξηση αλλά μείωση των γεννήσεων στη χώρας μας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείο Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Όπως επισημαίνει ο κ. Σταυριανουδάκης, παρατηρήθηκε μείωση των γεννήσεων κατά 6,5% στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ο κ. Σταυριανουδάκης, σημειώνει ότι αν και το lockdown θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των γεννήσεων, αυτό δε συνέβη ούτε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown αλλά ούτε και εν συνεχεία.

Αντίθετα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, τονίζει ο κ. Σταυριανουδάκης, οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 6,5% τόσο κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 όπου σύμφωνα με τα στοιχεία συνεχίστηκε αυτή η καθοδική τάση. Συγκεκριμένα το Ιανουάριο του 2021 είχαμε 7.049 νέες γεννήσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 που ήταν 7.778.

Λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα τον Φεβρουάριο, με τις γεννήσεις το 2020 να ανέρχονται στις 6.658 έναντι αυτών του 2021 που έφτασαν τις 6.553.

«Παρόλο που ο αριθμός των γεννήσεων βρίσκεται σε μια σταθερά πτωτική τάση για αρκετά χρόνια, η μείωση επιτάθηκε εννέα μήνες μετά το lockdown και κάτω από την πίεση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19 τόσο σε συναισθηματικό όσο και οικονομικό επίπεδο, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού όσο και κατ΄ επέκταση της αδυναμίας για οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό» επισημαίνει ο κ. Σταυριανουδάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ