Ελλαδα

Ράπτη - Ιδιώτες γιατροί: «Επιστράτευση, αν δεν έρθουν εθελοντικά»

2.000 ευρώ η αμοιβή για όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ζωή Ράπτη είπε ότι η επίταξη για ιδιώτες γιατρούς θα γίνει, αν δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα ενίσχυσης στα δημόσια νοσοκομεία που πιέζονται από τον κορωνοϊό.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να ενισχυθεί με ιδιώτες γιατρούς, καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων η Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Υγείας, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, το πρωί. Και ξεκαθάρισε ότι η επίταξη για ιδιώτες γιατρούς είναι πιθανή.

«Χθες είχαμε 180 εισαγωγές στην Αττική και 22 ανθρώπους σε αναμονή για να διαπιστωθεί αν χρειάζονται νοσηλεία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πίεση και διασπορά του κορωνοϊού» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω πρόσληψη γιατρών και αυτό που τόνισε ο κ. Κικίλιας είναι ότι χρειάζεται να έρθουν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα να συνδράμουν στο έργο του ΕΣΥ για όσο χρόνο χρειαστεί».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η Ζωή Ράπτη ανέφερε ότι όσοι ιδιώτες γιατροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους θα λάβουν ως αμοιβή 2.000 ευρώ αφορολόγητα συν 1.000 ευρώ περίπου για τις εφημερίες.

«Αν δεν έρθουν, προφανώς θα υπάρξει απόφαση για επιστράτευση των γιατρών που θα απαιτηθούν» κατέληξε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις