Ελλαδα

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: 62 διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Μεγάλη πίεση δέχεται το σύστημα Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Δραματικά είναι τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τους διασωληνωμένους ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ
ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κορωνοϊός: Δραματικά είναι τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τους διασωληνωμένους ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Για την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, ειδικά στην περιοχή της Αττικής, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Όπως είπε ενδεικτικά, μιλώντας στον ANT1, «το νούμερο των ασθενών με Covid που βρίσκονται σε λίστα αναμονής είναι δυναμικό, μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι 22, το οποίο είναι και αληθές, αλλά να φτάσει μέσα στη διάρκεια της ημέρας τους 40 και μετά να ξαναπέσει στο 17». Πρόσθεσε δε ότι «οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι αυτή τη στιγμή εκτός ΜΕΘ και δεν είναι Covid ανέρχονται σε 40». 

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο αναμονής είπε ότι απαιτείται ένα 24ωρο ίσως και λίγο περισσότερο το τελευταίο διάστημα για να βρεθεί κρεβάτι στις κλίνες εντατικής θεραπείας.

Ο κ. Παπαευσταθίου διευκρίνισε ότι ο μέσος όρος αναμονής για τους μη Covid είναι μεγαλύτερος από ό,τι είναι για τους ασθενείς με κορωνοϊό, οπότε η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τις 24 ώρες και να φτάσει τις δύο ημέρες. 

Σχετικά με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ αυτές αγγίζουν τις 8.000-9.000 πανελλαδικά, τις 3.500 με 5.000 στην Αττική και τις 800-900 για ασθενοφόρο στην Αττική. Οι 200-250 κλήσεις είναι αυτές που αφορούν περιστατικά Covid.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ