Ελλαδα

Μικρός Ζαχαρίας - Κηδεία: Θρήνος για τον άδικο χαμό του (εικόνες)

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του - Συγκλονίζει η γιαγιά στο μοιρολόι της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανθοδέσμες με στρουμφάκια για τον μικρό Ζαχαρία, η κηδεία του οποίου έγινε σε βαρύ κλίμα στην Κρήτη
Ανθοδέσμες με στρουμφάκια για τον μικρό Ζαχαρία, η κηδεία του οποίου έγινε σε βαρύ κλίμα στην Κρήτη

Σε κλίμα οδύνης στην Κρήτη η κηδεία για τον μικρό Ζαχαρία, που πέθανε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ έχοντας πέσει σε βαρέλι με ασβεστόνερο.

Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκε ο μικρός Ζαχαρίας, το 2χρονο αγόρι που έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο στην Κρήτη και πέθανε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Η κηδεία του τελέστηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στον οικισμό Λιγόρτυνο. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρο το χωριό βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, που έχασε το αγγελούδι της.

Σημειώνεται ότι το 2χρονο αγόρι επανήλθε στη ζωή μετά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών, οι οποίοι κατάφεραν να ανακτήσουν σφυγμό. Η κηδεία του μικρού Ζαχαρία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης. Η νεκροφόρα με το λευκό φέρετρο έκανε συγγενείς και φίλους της οικογένειας να ξεσπάσουν σε κλάματα. Σε σημεία του δρόμου που πέρασε η σορός του παιδιού, κάτοικοι του χωριού τοποθέτησαν δεξιά και αριστερά λευκά κρίνα, την ώρα που στις ανθοδέσμες υπήρχαν λευκά λουλούδια με στρουμφάκια για τον μικρό Ζαχαρία.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί κατέληξε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. Η οικογένειά του λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το παιδί της, αποφάσισε να βαφτίσει τη μικρή του αδελφή, που ήρθε στον κόσμο πριν από λίγους μήνες. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να τηρήσουν την τοπική παράδοση, που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν κηδευτεί κάποιο μέλος της. Η αδελφή του μικρού Ζαχαρία πήρε το όνομα Νεκταρία.

Μικρός Ζαχαρίας - Κηδεία: Λευκά κρίνα σε σημεία του δρόμου που πέρασε η σορός του αγοριού

Κρήτη - Κηδεία μικρού Ζαχαρία: Κάτοικοι στον οικισμό Λιγόρτυνο τοποθέτησαν λευκά κρίνα δεξιά και αριστερά του δρόμου από τον οποίο πέρασε η νεκροφόρα

Σημειώνεται ότι νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μαρτίου 2021 και ενώ υπήρχαν ακόμη ελπίδες για τον μικρό Ζαχαρία, οι γονείς του ζήτησαν να γίνει αεροβάπτισμα, όπως και συνέβη.

Κηδεύτηκε ο μικρός Ζαχαρίας στην Κρήτη - Συγκλονίζει το μοιρολόι της γιαγιάς

Με τους γονείς να αδυνατούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε, η γιαγιά του μικρού Ζαχαρία συγκλόνισε με το μοιρολόι της για τον τραγικό χαμό του εγγονού της.

«Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε, καλέ μου. Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου. Και δε θα ξανάρθει ο καλός μου. Με τίποτε, με τίποτε το φως μου» ανέφερε η γιαγιά του μικρού.

Η γιαγιά του μικρού Ζαχαρία στην Κρήτη μοιρολογεί, έχοντας ακουμπήσει το χέρι της στο κηδειόχαρτο

Μικρός Ζαχαρίας - Κηδεία: Τραγική φιγούρα η γιαγιά του 2χρονου αγοριού, το οποίο έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο και άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Πέθανε ο μικρός Ζαχαρίας - Πώς τον επανέφεραν στη ζωή - Η μάχη που έδωσε στη ΜΕΘ

Έχοντας εντοπίσει το παιδί μέσα στο βαρέλι με το ασβεστόνερο, οι γονείς το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, Χάρακα, όπου οι γιατροί, χωρίς να χάσουν στιγμή, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την επαναφορά του.

Ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή. Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό. Ξεκίνησαν άμεσα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε το ΕΚΑΒ να πάει να παραλάβει τη σορό του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Το κηδειόσημο για τον μικρό Ζαχαρία που πέθανε στην Κρήτη, έχοντας πέσει σε βαρέλι με ασβεστόνερο
Το κηδειόσημο για τον μικρό Ζαχαρία που πέθανε στην Κρήτη, έχοντας πέσει σε βαρέλι με ασβεστόνερο

Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί, αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης, έδειξε σημάδια ζωής. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας ενημέρωσαν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη. Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνουν ανακοπή, ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης. Από τις πρώτες μαλλάξεις που έκανε, το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120.

Μπορμπουδάκη: Μας συγκλόνισε ο αγώνας του δίχρονου Ζαχαρία να κρατηθεί στη ζωή ΕΡΤ 19/03/2021

Παρά την επαναφορά του μικρού Ζαχαρία στη ζωή, λίγα λεπτά πριν από τη 01.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ