Ελλαδα

Lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Ποιες αλλαγές εισηγήθηκε η Επιτροπή

Τα «ναι» & τα «όχι» για χαλάρωση μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την άρση μέτρων στο lockdown σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με στόχο την εξέταση της αποδοτικότητας των μέτρων και το ενδεχόμενο ήπιας και σταδιακής άρσης κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγείται, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από αύριο, Σάββατο 20 Μαρτίου, το άνοιγμα των πάρκων, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων, ενώ τις οριστικές αποφάσεις θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, στις 18.30 το απόγευμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ATHENS VOICE, από αύριο επιτρέπεται το ψάρεμα, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η επιτροπή εισηγήθηκε να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 21:00 το βράδυ και όχι από τις 19:00, όπως ήταν μέχρι πρότινος.

Αν τελικά γίνει η αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, αναμένεται αλλαγή και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα κλείνουν πλέον στις 20:30 και όχι στις 18:30. Σημειώνεται ότι σήμερα, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν το Σάββατο στις 18:30.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, θα ανοίξουν οι μητροπολιτικοί ναοί, για τους τρεις μεγάλους εορτασμούς, τους Χαιρετισμούς, τον Ευαγελλισμό και την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με πολύ αυστηρά μέτρα.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ και οι κληρικοί ή οι ψάλτες που θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test για κορωνοϊό. 

Στον αντίποδα και σε ό,τι αφορά το sms «6», το πλαίσιο φέρεται να προτείνεται να παραμείνει ως έχει, δηλαδή δεν θα μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται με αυτοκίνητο εκτός ακτίνας δύο χιλιομέτρων από τον δήμο τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ