Ελλαδα

Αυτός είναι ο παράγοντας κολύμβησης που κατηγορείται για βιασμούς

Η ΕΛ.ΑΣ δημοσίευσε φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας στο πλαίσιο της έρευνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολύμβηση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κολύμβηση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Αυτός είναι ο 74χρονος παράγοντας κολύμβησης που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ που δημοσίευσε φωτογραφίες του.

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας για τον 74χρονο παράγοντα κολύμβησης, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων κοριτσιών.

Πρόκειται για τον Θεοχάρη Ασημακόπουλο, παράγοντα στον κολυμβητικό Σύλλογο Περιστερίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο 74χρονος έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Τρίπολης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών. Η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας δημοσιεύονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες ανήλικες που έπεσαν θύματα.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε» επισημαίνεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο συνοδεύει τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του 74χρονου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον 74χρονο παράγοντα κολύμβησης - Οι κατηγορίες για τον βιασμό ανήλικων κοριτσιών

«Πρόκειται για τον ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Θεοχάρη του Ιωάννη και της Ιωάννας, γεννηθέντα την 12-4-1947 στο Περιστέρι Αττικής.

» Σε βάρος του ανωτέρου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:

  1. Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη και που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, κατ’ εξακολούθηση,
  2. Κατάχρηση ανηλίκου με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη και που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, κατ’ εξακολούθηση
  3. Βιασμό,
  4. Παράνομη κατοχή όπλων.

asimakopoulos1

» Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

asimakopoulos2

» Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476270 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ