Ελλαδα

ΠΑΓΝΗ: Φτωχή η ανταπόκριση του 3χρονου που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΓΝΗ
ΠΑΓΝΗ © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χαλκιαδάκης Νίκος

Ηράκλειο: Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ για το 3χρονο αγοράκι που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι - Ποια η κατάστασή του.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΓΝΗ για το τρίχρονο αγοράκι, που είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε βαρέλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων. Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, χαρακτήρισε φτωχή την ανταπόκριση του 3χρονου αγοριού στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται με όλα τα μέσα. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ εμφάνιζε υποθερμία (28 βαθμοί κελσίου) και μυδρίαση. «Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία)». 

Το παιδί βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή. «Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η 7η ΥΠΕ Κρήτης

«Χθες, ημέρα Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:17 προσκομίστηκε στο ΚΥ Χάρακα με ιδιωτικό μέσο άρρεν δύο ετών, χωρίς σφυγμό και αναπνοή. Άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σύμφωνα με τα πρωτόκολλα APLS από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, η οποία διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά χωρίς κανένα σημάδι ανάταξης. Με τη διακοπή της προσπάθειας ανάταξης και κατά τη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας, το ιατρικό προσωπικό, σε μία ύστατη προσπάθεια, ξεκίνησε εκ νέου προσπάθεια ανάταξης μετά την ανίχνευση ηλεκτρικής δραστηριότητας. Άμεσα έγινε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και ξεκίνησε η διακομιδή, συνοδεία γενικού ιατρού και παιδιάτρου του ΚΥ Χάρακα», αναφέρει η 7η ΥΠΕ Κρήτης και υπογραμμίζει:

«Το περιστατικό μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ από την Κινητή Μονάδα (Όχημα Άμεσης Επέμβασης) του ΕΚΑΒ, η οποία παρέλαβε το περιστατικό στο ύψος της διασταύρωσης για Πεζά στις 20:44. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής, η ιατρός-αναισθησιολόγος της Κινητής Μονάδας ΕΚΑΒ και οι ιατροί του KY διασωλήνωσαν το παιδί και συνέχισαν την εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα. Το περιστατικό παραδόθηκε στο ΠΑΓΝΗ στις 21:30 με 120 σφίξεις, με υποβοηθούμενη αναπνοή και τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής». 

Οι γονείς αποφάσισαν να αεροβαπτίσουν τον 3χρονο

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς του 3χρονου αγοριού βρίσκονται έξω από τη ΜΕΘ Παίδων. Πριν από λίγες ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς αποφάσισαν να γίνει αεροβάπτιση και το παιδί πήρε το όνομα, Ζαχαρίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ