Ελλαδα

Κορωνοϊός - Γκάγκα: Ρίσκο οι μετακινήσεις από νόμο σε νομό

«Οι περισσότερες μεταδόσεις του ιού γίνονται σε εργασιακούς χώρους και σε φιλικές συνεστιάσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διόδια Ελευσίνας
Διόδια Ελευσίνας © EUROKINNISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Κορωνοϊός: Ρίσκο χαρακτήρισε τις μετακινήσεις από νόμο σε νομό η Μίνα Γκάγκα.

Ρίσκο χαρακτήρισε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 εξέφρασε την ανησυχία της ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα υγείας, για αυτό τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν με το σωστό τρόπο και τηρώντας τα μέτρα.

Η κα Γκάγκα χαρακτήρισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με μέτρα ως έναν ασφαλή τρόπο ανοίγματος της οικονομίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι με βάση και τις μαρτυρίες ασθενών οι περισσότερες μεταδόσεις του ιού γίνονται σε εργασιακούς χώρους, όπου οι εργαζόμενοι δε φορούν μάσκα και σε φιλικές συνεστιάσεις.

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν μικρά μαγαζιά

Υπέρ του ανοίγματος των μικρών μαγαζιών (εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια) με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και χωρίς ραντεβού στις μικρές, τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής προειδοποίησε για νέα αύξηση των κρουσμάτων στο αμέσως επόμενο διάστημα, διευκρίνισε πάντως ότι «σε 2 μήνες η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα».

Για τα σχολεία ο καθηγητής είπε ότι «δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα ταυτόχρονα».

«Δεν γνωρίζω αν είμαστε στην κορύφωση, εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας. Το ιικό φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται με τα τελευταία δεδομένα, ακόμα και στην Αττική. Βλέπουμε δηλαδή ότι εν μέσω ενός θεωρητικά πολύ σκληρού lockdown, αντί να έχουμε αποκλιμάκωση έχουμε μάλλον κλιμάκωση και αύξηση των κρουσμάτων, αυτό σημαίνει αύξηση του ιικού φορτίου, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 10 με 12 μέρες δεν υπάρχει μαθηματική ακρίβεια σε αυτά».

«Σε 2 μήνες η Ελλάδα άλλη χώρα – Δεν βλέπω 4ο κύμα»

«Σε 2 μήνες η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα. Με το 1,5 εκατ. εμβόλια που έρχονται, αυτούς που έχουμε ήδη εμβολιάσει και αυτούς που έχουμε φροντίσει με τη συμπεριφορά μας να αποκτήσουν φυσική ανοσία. Κάπου στο Πάσχα θα έχουμε καλύψει τους ευπαθείς και νωρίς μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει τέτοια ποσοστά που θα έχουμε βγει από την τραγωδία. Η λύση είναι κοντά», δήλωσε ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν βλέπει τέταρτο κύμα πανδημίας. Όπως εξήγησε, οι επαναμολύνσεις είναι ήπιες και ταυτόχρονα η επιστημονική κοινότητα θα είναι έτοιμη να φτιάξει τροποποίηση στο εμβόλιο που θα είναι αποτελεσματικό όπως γίνεται κάθε χρόνο  με τη γρίπη, ακόμα κι αν αλλάξει τόσο πολύ ο ιός που τα εμβόλια δεν θα τον πιάνουν, κάτι που είναι πολύ μακριά ακόμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ