Ελλαδα

Καιρός: Άνεμοι και καταιγίδες - Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

Χάρτες με την πρόγνωση του καιρού για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου
Καιρός © EUROKINISSI

Ο καιρός θα είναι άστατος τόσο σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου, όσο και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τόσο σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου, όσο και την υπόλοιπη εβδομάδα σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. Θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές βροχές θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, τις πρωινές ώρες, στα υπόλοιπα τμήματα ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσειςτοπικές βροχές στα δυτικά και στα νότια μετά το μεσημέρι καταιγίδες, αρχικά θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με βαθμιαία εξασθένηση, θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 προβλέπονται αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα βροχές και τοπικές καταιγίδες και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, με βελτίωση στη συνέχεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου. Μετά το μεσημέρι στη Νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 10 βαθμούς), 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 10 βαθμούς), 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Στους -4.5 βαθμούς η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Βουνάσα Γρεβενών

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 16/03 στα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά, όπου στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο εκδηλώθηκε παγετός.  

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στην Βουνάσα Γρεβενών με τιμή -4.5 βαθμούς Κελσίου. Οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωινό της Τρίτης παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στον Πίνακα, δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί του δικτύου μας που βρίσκονται σε χιονοδρονικά κέντρα, όπως για παράδειγμα στο Χ/Κ του Παρνασσού (1950 μέτρα) όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε τους –5.9 βαθμούς.

1603_daily_min_temp.jpg

Η Πρόγνωση του Καιρού τις επόμενες ημέρες

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-03-2021

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

kairos_simera_kairos_tetarti_aurio_kakokairia_vroxes.jpg

ΠΕΜΠΤΗ 18-03-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

kairos_simera_kairos_pempti_emy_vroxes_anemoi.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-03-2021

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

kairos_simera_kairos_paraskeui_kairos_tora_kakokairia_vroxes_emy.jpg

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-03-2021

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-03-2021

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ