Ελλαδα

Σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Αισθητός σε Λάρισα, Κοζάνη και Τρίκαλα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας 2021.

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο την περιοχή της Ελασσόνας. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5,2 χιλιόμετρα.

Προσωρινά μη κατοικήσιμα 1.722 κτίρια

Προσωρινά μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί 1.722 κτίρια στη Θεσσαλία, μετά τον σεισμό που καταγράφηκε στην Ελασσόνα. Οι τελευταίες αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 11 Μαρτίου από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 4.707 κτήρια. Από τις αυτοψίες, οι 4.203 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.722 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο). Ακόμη, έχουν ελεγχθεί 136 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 47 προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Σε ό,τι αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 63 από τις 126 αυτοψίες, ενώ σε 230 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 196 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ