- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπουλμπασάκος: Ο κορωνοϊός πλέον χτυπάει μικρότερες ηλικίες
«Το 75% των νοσηλειών στις κλινικές Covid είναι από 18 – 64 χρονών»
Κορωνοϊός - Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, κάνει λόγο για αρκετά ανησυχητικά στοιχεία στη χώρα μας
Αρκετά ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα υγείας. Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, σημείωσε ότι η τάση στις εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία είναι αυξητική.
«Θα έχουμε έναν μήνα αρκετά δύσκολο»
«Πριν τρεις εφημερίες είχαμε 60 εισαγωγές θετικών Covid, την προηγούμενη εφημερία είχαμε 70 και χτες είχαμε 75. Αν εχτές δεν μπορούσαμε να στείλουμε τα 20 περιστατικά στο Σισμανόγλειο, δε θα είχαμε πού να τους βάλουμε». Ο ιός πλέον χτυπάει μικρότερες ηλικίες, καθώς νοσηλεύονται περισσότεροι άνθρωποι κάτω των 65 ετών, γεγονός στο οποίο ενδέχεται να έχει συμβάλει και ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων. «Το 75% των νοσηλειών στις κλινικές Covid είναι από 18 – 64 χρονών», σημείωσε ο κ. Μπουλμπασάκος, επισημαίνοντας ότι ο επόμενος μήνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος.
«Θα έχουμε έναν μήνα αρκετά δύσκολο» τόνισε, απευθύνοντας έκκληση για ευλαβική τήρηση των μέτρων. «Θα πρέπει να κάνουμε έναν μήνα υπομονή. Πάση θυσία θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Ο κ. Μπουλμπασάκος υπογράμμισε ότι «η πολιτεία πρέπει να κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας», ενώ στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, θα πρέπει «να μπει και ο ιδιωτικός τομέας υγείας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.