Ελλαδα

Πόσοι ιδιώτες ιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή να συνδράμουν το ΕΣΥ

Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ σε νοσοκομείο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΜΕΘ σε νοσοκομείο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι πρώτοι ιδιώτες γιατροί για να συνδράμουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορωνοϊού, δηλώνοντας συμμετοχή στην πλατφόρμα του ΙΣΑ.

Συνολικά 20 ιδιώτες ιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας του ΙΣΑ.

Ειδικότερα, πρόκειται για 8 πνευμονολόγους, 6 παθολόγους και 6 γενικούς ιατρούς που συμπλήρωσαν την αίτηση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προσωπικό του Συλλόγου έκανε εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε ιδιώτες ιατρούς, μέλη του ΙΣΑ, και τους ενημέρωσε για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που συνεχίζουν να δίνουν μάχη στα δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι η σχετική πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέλη Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Αμοιβή 2.000 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς που θα συνδράμουν το ΕΣΥ στην πανδημία κορωνοϊού - Τα κίνητρα που δίνονται

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς, είναι:

  • Μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
  • Αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β', ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του ΕΣΥ, αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ