Ελλαδα

Κορωνοϊός: Μηνυτήρια αναφορά για το θάνατο του 37 ημερών βρέφους

Διερεύνηση της υπόθεσης και αναζήτηση ευθυνών ζητά η οικογένειά του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θάνατος βρέφους 37 ημέρων από κορωνοϊό: Μηνυτήρια αναφορά από την οικογένειά του - Αίτημα για διερεύνηση της υπόθεσης.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οικογένεια του μόλις 37 ημερών βρέφους, που πέθανε από κορωνοϊό, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες. 

Η οικογένεια του βρέφους ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να αναζητηθεί αν υπάρχουν ευθύνες του νοσοκομείου στο οποίο και νοσηλεύτηκε το μωρό. Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί, εάν υπήρξε αμέλεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». 

Μετά την κατάθεση της αναφοράς, ο κ. Σακαρούδης δήλωσε: «Η οικογένεια θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθει τις αιτίες του θανάτου. Θέλουμε να μάθουμε αν υπήρξε ιατρική αμέλεια».

Η ανακοίνωση του Παίδων για το θάνατο του βρέφους

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του βρέφους, του νεότερου θύματος του κορωνοϊού στη χώρα μας, το νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

» Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση  και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021. 
Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.

» Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών. Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ