Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς λειτουργεί η μάσκα που φορά η Ιωάννα

«Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιωάννα, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα
Η Ιωάννα, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα © YouTube

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Πώς λειτουργεί η μάσκα που φορά η 34χρονη Ιωάννα μετά τα χειρουργεία - Τι υποστηρίζει η γιατρός της.

Σχεδόν 10 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε έξω από το χώρο εργασίας της στην Καλλιθέα, η 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλά για τη ζωή της μετά τα αλλεπάλληλα χειρουργεία, αλλά και το φόβο που διατηρούσε μέχρι να συλληφθεί η 35χρονη κατηγορούμενη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ», δημοσιεύεται και η πρώτη της φωτογραφία μετά την επίθεση. Σε αυτή, φορά μία ειδική μάσκα, το ρόλο της οποία εξήγησε η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου. 

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου, εξήγησε στην εκπομπή «Live Νews» ότι πρόκειται για μία μάσκα που πιέζει τις μετεγκαυματικές ουλές που φέρει η Ιωάννα στο πρόσωπό της, έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και το δέρμα της να γίνει μαλακό και πιο εύπλαστο. «Τη φορά αρκετές ώρες, όσες περισσότερες αντέχει. Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Τη φορά πολλές ώρες, της έχουμε εξηγήσει ότι όσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα. Την έχουμε αλλάξει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα έτσι ώστε να διορθώνουμε σημεία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και είναι πάντα εκεί, πάντα στα ραντεβού της. Προσπαθεί, δίνει την άποψή της, βοηθάει στις διορθώσεις, συμμετέχει πάρα πολύ», σημείωσε η γιατρός της 34χρονης γυναίκας. 

ok.jpg

Η κ. Καλοφώνου αναφέρθηκε και στο χρόνο αποκατάστασης του προσώπου της. «Ξέρει από την αρχή ότι οι ουλές έχουν 1 χρόνο εξέλιξης. Περισσότερο από ένα χρόνο μπορεί και δύο. Όταν πολλαπλασιάζονται τα χειρουργεία οι χρόνοι παρατείνονται ακόμα περισσότερο. Ξέρει δηλαδή από τις πρώτες στιγμές ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο. Έχει γίνει μόνο η αρχή, δηλαδή έχουμε κερδίσει απλά το γεγονός ότι έχουν κλείσει τα τραύματα, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε χειρουργεία και αισθητικά και λειτουργικά για τη λειτουργική αποκατάσταση στα βλέφαρα, στο στόμα, στο αφτί, έχει θέματα πέρα από το αισθητικό. Σε ό,τι αφορά την όρασή της, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ως προς την όραση. Δεν είναι τέλεια, αλλά το μάτι είναι λειτουργικό. Τα βλέφαρα με τα οποία έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Έχουμε καταφέρει να κλείνει το μάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία του. Σκεφτείτε το στόμα, τις κινήσεις, το φαγητό, πολλά που φαίνεται αυτονόητα, αλλά όταν καίγεται το πρόσωπο παύουν να είναι αυτονόητα. Έχει ακοή, αλλά δυσκολεύεται από το γεγονός ότι έχει καεί όλο το πτερύγιο, το εξωτερικό δηλαδή κομμάτι του αφτιού και η οπή από όπου ακούμε είναι μέσα στην ουλή και αυτό χρειάζεται περισσότερα χειρουργεία για να μπορεί να ακούει καθαρά». 

Η γιατρός εξήγησε ότι δεν θα είναι η εικόνα της όπως πριν. «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε η εικόνα της να είναι όσο το δυνατόν αποδεκτή, αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτό που ήταν. Ακόμα και αν είναι σαν εικόνα, δεν θα είναι σαν λειτουργικότητα γιατί το δέρμα έχει λειτουργίες όπως όταν το αντικαθιστούμε με άλλο δέρμα, είτε είναι αυτό τεχνητό, είτε είναι μόσχευμα, τμήμα από αυτές τις λειτουργίες χάνεται, όπως κάποια τμήματα της αισθητικότητα, η ανοχή στον ήλιο». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ