Ελλαδα

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρό Πανεπιστήμιο
Μετρό Πανεπιστήμιο © EUROKINISSI

Έκλεισε στις 11:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε στις 11:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». O σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» έκλεισε λόγω πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια. 

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13:00

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στις ρυθμίσεις σχετικά με την εκπαίδευση, πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, στις 13:00, στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχει και η ΔΟΕ, η οποία κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 14:00, για τα σχολεία που λειτουργούν πρωί και από τις 14:00 έως τις 16:00 για την απογευματινή βάρδια.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν κατάργηση του νόμου  για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση.

Επίσης, ζητούν να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ