Ελλαδα

Νέα Σμύρνη -Επεισόδια: Στους 4 οι τραυματίες αστυνομικοί (βίντεο)

Πεδίο μάχης οι δρόμοι - Μήνυμα Μητσοτάκη και ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Πεσμένος στο οδόστρωμα ο τραυματισμένος αστυνομικός
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Πεσμένος στο οδόστρωμα ο τραυματισμένος αστυνομικός © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης

Βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Στους 4 οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, ο ένας σοβαρά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί από τα άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη έφθασαν στους τέσσερις, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.

Νέο βίντεο δείχνει τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον χτυπούν με καδρόνια, την ώρα που κάποιος φωνάζει «Γ@μ%στ# τους». Οι συμπλοκές ξεκίνησαν κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης. Έπεσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Αστυνομικός της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους στην οδό Πλαστήρα και τραυματίστηκε σοβαρά. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε πολλά σταθμευμένα οχήματα.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, κουκουλοφόροι έριξαν κάτω από το μηχανάκι τον αστυνομικό και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μανία.

(Από 02.25 και μετά...)

Νέα Σμύρνη επεισόδια (FULL) 🔞

Αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν. Στη συνέχεια πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο αστυνομικό, ο οποίος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε επιτόπου, με τραυματιοφορείς να τον παραλαμβάνουν.

Επεισόδια - Νέα Σμύρνη: Ο τραυματισμένος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτές
Επεισόδια - Νέα Σμύρνη: Ο τραυματισμένος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτές © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Νέα Σμύρνη - Αστυνομικός: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απομακρύνει τον τραυματισμένο ένστολο που δέχτηκε την άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους στη διαδήλωση
Νέα Σμύρνη - Αστυνομικός: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απομακρύνει τον τραυματισμένο ένστολο που δέχτηκε την άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους στη διαδήλωση © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Επεισόδια με χημικά και μολότοφ στη Νέα Σμύρνη - Τραυματιοφορείς απομακρύνουν τον τραυματισμένο αστυνομικό
Επεισόδια με χημικά και μολότοφ στη Νέα Σμύρνη - Τραυματιοφορείς απομακρύνουν τον τραυματισμένο αστυνομικό © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μετέβησαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Νέα Σμύρνη - Επεισόδια: Ο τραυματισμένος αστυνομικός μετά την επίθεση που δέχτηκε από κουκουλοφόρους
Νέα Σμύρνη - Επεισόδια: Ο τραυματισμένος αστυνομικός μετά την επίθεση που δέχτηκε από κουκουλοφόρους © EUROKINISSI

Ο αστυνομικός, πάντως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι. Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Δείτε βίντεο από τον τραυματισμό του αστυνομικού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Νέα Σμύρνη, επεισόδια και τραυματισμένο αστυνομικό - Το μήνυμά του

Με τις εικόνες και το βίντεο από την επίθεση που δέχτηκε ο αστυνομικός από διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη να κάνουν τον γύρο των social media, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες το βράδυ της Τρίτης 9 Μαρτίου 2021, σημειώνοντας: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει».

Και επεσήμανε: «Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά».

Ολόκληρο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει.

» Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Νέα Σμύρνη - Αστυνομικός: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό

«Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ