Ελλαδα

Νέα Σμύρνη: Τι ανακοίνωσε ο Δήμος για τα επεισόδια

«Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης καταδικάζει την ένταση και τα επεισόδια στο Άλσος και την πλατεία - Τι είπε για βίντεο με την αστυνομική βία κατά πολιτών.

Για την ένταση στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες εξέδωσε ανακοίνωση η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την ΕΛ.ΑΣ να ανακοινώνει ότι ξεκινά ΕΔΕ για τα βίντεο αστυνομικής βίας και τους πολίτες να καταγγέλουν αστυνομικούς για απροκάλυπτη βία, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι μετά την πρώτη ένταση, ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών και νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Δήμος Νέας Σμύρνης για επεισόδια και ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες - «Δεν τιμούν κανέναν οι εικόνες»

Ειδικότερα, ο Δήμος Νέας Σμύρνης αναφέρει ότι «είναι καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα» επισημαίνει.

Και προσθέτει: «Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής».

«Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες» καταλήγει ο Δήμος Νέας Σμύρνης για την ένταση στο Άλσος και την πλατεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις